#4: Bush de Noel

Bush de NoelUdseende: Bush de Noel er en smuk klar, brun øl med orange/rødlige toner; nærmest dyb, mørkt ravfarvet. Den bruser krafigt op når jeg hælder den op; men skummet forsvinder hurtigt helt og efterlader en spejlblank overflade.

Duft: I næsen er der masser af malt. Det er en meget klar, ren duft. Jeg fornemmer lidt alkohol og frugt; appelsin?

Smag: Malten kommer tydelig frem i smagen, sammen med farin og banan. Den er en anelse skarp, og jeg fornemmer alkoholen. Meget vinøs. Den minder mig om en god smooth whisky.

Malt og lidt sødme træder endnu tydeligere frem i eftersmagen. Et meget, meget svagt bid fra humlen kommer også i eftersmagen. Den har en dejlig lang eftersmag, hvor malten virkelig træder tydeligere frem.

Vurdering: Jeg vil betegne Bush de Noel som en dejlig, dejlig hygge øl. Den skal sippes og nydes langsomt over lang tid, ellers bliver den lidt overvældende i smagen. Det kunne være interessant at lade den ligge og lagre et år eller to for at se hvad det kunne gøre ved smagen.

Min karakter: 7

Om øllen:

  • Belgisk Stærk mørk Ale
  • Alkohol: 12%
  • Flaske: 33 cl.
  • Købt: Meny, Køge
  • Pris: 25,-

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.