#5: Tripel Karmeliet

Tripel KarmelietTripel Karmeliet er en belgisk triple. Denne øl er brygget på tre kornyper, byg, hvede og havre.

 

Udseende: Flot gylden øl. Kraftigt hvidt hoved. Skummet er meget stabilt og falder kun langsom til et tyndt lag oven på øllen.

Duft: Klassisk belgisk duft. Meget tydelig banan duft, næsten som i en wittbier. Jeg fornemmer lidt sødme i duften, lidt toffee måske? Hold da op en lækker næse. Jeg nænner ikke at drikke af den og vil helst bare sidde og nyde duften.

Smag: Smagen er bare banan, masser af banan. Suppleret med sødme og toffee. Et lille diskret bid fra humlen kommer kort frem og forsvinder hurtig igen. Det efterlader masser af sødme i eftersmagen. Jeg smager på øllen igen og lægger denne gang mærke til hvor behagelig den er i munden; masser af mundfylde. Den er mere fyldig end jeg ville forvente af en lys øl; den føles nærmest cremet. Smagen er frisk og dejlig.

Vurdering: Jeg var spændt på at smage denne øl, da jeg har hørt meget positivt om den. Ville den leve op til forventningerne? Jeg blev ikke skuffet. Det er en super lækker øl. Havren og hveden giver et flot stabilt skum såvel som en god mundfyldte. Det er en nydelse lige fra det flotte skum, når jeg hælder den op, over duften og til den lange behagelige eftersmag.

Jeg føler mig virkelig smagsmættet. Tripel Karmeliet er efter min mening en øl der fortjener at blive nydt i sig selv. Det vil næsten være synd at drikke den til et måltid. Jeg tænker at det også kunne være en rigtig god sommerøl.

Min karakter: 8

Om øllen:

  • Belgisk Tripel
  • Alkohol: 8,4%
  • Flaske: 33 cl.
  • Købt: Meny, Køge
  • Pris: 39,-

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.