#8: Amber Bush

Amber BushUdseende: Amber Bush har et flot hvidt hoved, der lægger sig til som et kraftig skumlag oven på øllen. Selv øllen har en flot orange – nærmest rav – farve.

Duft: Duften er tør og klassisk krydret belgisk næse. Den er lidt sprittet og en jeg fornemmer duften af banan; lidt som i en hvedeøl. Duften giver mig lidt associationer om den duft som en appelsin der bliver muggen får; men her er den dog mere behagelig. Selvom beskrivelsen måske ikke lyder rar, er duften faktisk meget behagelig – eller rettere meget kompleks og spændende.

Smag: Først en kraftig smag fra alkoholen – jeg kan virkelig godt smage de høje procenter. Men det er egentlig ikke ubehageligt. Den varmer godt i munden og halsen. Under smagen af alkohollen kommer flere nuancer stille og roligt frem jo mere jeg smager på den. Her er smag af brød, marzipan, farin, rosin, en anelse karamel.

Selvom øllen er meget tør men i eftersmagen, så kommer sødmen stille og roligt snigende. Normalt vil jeg forvente lidt bitterhed fra humlen i eftersmagen fra en øl; men her er der stort set kun sødme og lidt karamel.

Vurdering: Det her er en øl der gav mig noget af en smagsmæssig oplevelse. Amber Bush er absolut ikke en øl man kan drikke meget af, og det er heller ikke en øl jeg vil servere til mad; men det er en dejlig smagsmættetende sippe øl. Jeg vil dog anbefale ikke at drikke den alt for koldt, da det ellers kun er spritten der kommer frem i smagen, ved en 12-14 grader kommer alle smagnuancerne først rigtig frem og øllen kommer virkelig til sin ret.

Min karakter: 7

 

Om øllen:
  • Belgisk Strong Ale
  • 12,0%
  • Flaske: 25 cl
  • Købt: Meny Køge
  • Pris 25,-

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.