#9: Night raid

Night Raid Imperial Stout

Udseende: Kraftigt lys brunt/beige skum som hold sig i lang tid. Selve øllen er helt og igennem sort.

Duft: En virkelig lækker duft med masser af nuancer: Her er brændte og ristede noter, lidt røg, lakrids, en anelse sødme fra malten samt duft af mørke tørrede frugter og rosin.

Smag: Denne øl har en fantastisk cremet mundfylde, masser af smag. Det er de samme smage som der er i duften; de mørke malte som den er brygget på giver en dejlig smagt af friskristede kaffebønner, lakrids, samt en anelse røg eller tjære.

Bag det hele ligger der en behagelig sødme fra malten – her er rosin og tørrede bær. Alt i alt en sødme, der så utroligt fint balancerer alle de ristede smagsnoter.

Øllen har en meget lang og meget behagelig eftersmag, der bliver hængende langt tid efter den sidste tår er drukket. Bitterheden fra humlen er meget svag, hvilket passer godt til denne øl, da den får lidt bitterhed fra de mørkristede malte.

Vurdering: Dette er efter min mening en helt igennem fantastisk imperial stout. Masser af mundfylde, masser af smag og en helt fantastisk duft. Den er utrolig godt balanceret i smagen, hvor sødmen og smag af tørrede frugten fra malten og gæringen matcher de brændte noter fra malten.

Det er en af de bedste imperial stouts som jeg har haft fornøjelsen af at smage. Jeg købte nogle stykker fra et restparti tilbage i 2015, og har drukket dem løbende. Den har vundet lidt i smagen ved at stå halvandet år. Den er blevet lidt rundere i smagen.

Desværre er det aldrig lykkedes mig at finde ud af hvad der blev af bryggeriet, der har brygget denne øl, eller finde et sted hvor jeg har kunne købe denne øl igen – hvilket er ærgerligt da jeg (som det sikkert fremgår) er ret begejstret for Night Raid.

Min karakter: 7

Om øllen:
  • Imperial stout
  • Alkohol: 9 %
  • Flaske: 50 cl.
  • Købt: Meny, Køge
  • Pris: 10,-

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.