#11: London Pride

London PrideLondon Pride er en Best Bitter fra det engelske bryggeri Fuller. Øltypen Best Bitter er ikke så udbredt eller kendt i Danmark. Det er en øl, som er brygget til at skulle være forfriskende og let drikkelig.

Den kan på den måde minde lidt om en pilsner; men i modsætning til en pilsner er denne type overgæret, hvilket – som beskrevet nedenfor – giver en helt anden smagsprofil.

Udseende: Fint hvidt cremet skum. Selve øllen har en lys brun farve og er flot klar. Den minder nærmest om en classic hvis man bare ser på den.

Duft: Ikke meget duft. Jeg fornemmer en lille smule karamel i næsen efterfulgt af lidt græs og blomster

Smag: Først en smule bitterhed fra humlen, der hurtigt bliver afløst af en tydelig smag af sødme, karamel og kiks fra malten, blandet med lidt frugt som formodenlig kommer fra gæringen. Sødmen bliver efter lidt tid igen bliver afløst af lidt bitterhed og smag fra humlen. Dejlig afrundet smag hvor sødme og bitterhed komplimenterer og afveksler hinanden godt. Masser af karamel og maltsødme i eftersmagen.

Vurdering: Det er ikke en øl der blæser dig bagover med en stor smagsoplevelse; men dog en – efter min ydmyge meninge – velbrygget og velbalanceret øl. Jeg er ret pjattet med den måde den svinger frem og tilbage imellem bitter og sød og så tilbage til bitter igen, for tilsidst at efterlade mig med en lang eftersmag af maltsødme og karamel.

Som øltype gør London Pride faktisk det, som en Best Bitter skal gøre; den slukker tørsten og er ret forfriskende.

Min karakter: 6

Om øllen:

  • Best Bitter
  • 4,7%
  • Flaske: 50 cl
  • Købt: Meny Køge
  • Pris 20,-

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.