#12: Ørbæk Brown Ale

Udseende: Ørbæk Brown Ale er en klar nøddebrun øl med et rødligt skær. Det rødlige skær giver øllen et flot udtryk. Når jeg hælder den op i glasset får den et fint lysebrunt skumhoved, der kun langsomt falder sammen og lægger sig som et tyndt lag oven på øllen.

Duft: Dejlig duft af surdejsrugbrød, nødder og lidt karamel sødme fra malten. Når den har stået lidt og nærmer sig stuetemperatur får den også et snert af honning i duften.

Smag: Sødlig smag af malt og med lidt nuancer af nødder. Den er en meget fyldig i smagen i forhold til mange andre øl af typen Brown Ale. Efter lidt tid kommer der også lidt smag af honning.

Der er forholdsvis meget sødme i eftersmagen, og den har et lille svagt svip at lidt bitterhed og citrus fra humlen.

Vurdering: Brown Ale er absolut en af mine favorit øl fra det fynske bryggeri Ørbæk. Jeg kan godt lide deres bud på en Brown Ale, hvor der er lagt meget vægt på fyldigheden og sødmen i øllen. Det er klar en øl der vinder ved ikke at blive serveret alt for koldt. Den lille smule honning der er i både duft og smag kommer ikke rigtig frem hvis den er køleskabskold.

For mig er Ørbæk Brown Ale en ganske fin allround øl, jeg både kan drikke til mad; men samtidig fungerer den også fint som en hygge øl.

Min karakter: 6

Om øllen:

  • Brown Ale
  • 4,8 %
  • Flaske: 50 cl
  • Købt: Meny Køge
  • Pris 20,-

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.