#13: Grand Cru fra Brasserie des Roc

Grand CruDe flest af mine øl køber jeg i Meny i Køge. De har uden sammenligning et af de bedste udvalg af øl, som jeg er stødt på her på Sjælland. Ud over et ganske stort udvalg skifter de ud i store dele af sortimentet med jævne mellemrum; så det kan godt betale sig at tage forbi engang imellem for at se om de har fået nye spændende øl.

Sidst jeg har i Meny var jeg så heldig at komme forbi, da de lige var ved at sætte nye øl i sortimentet frem. Det gav mig mulighed for at få en lille snak om hvilke nye øl de havde fået. Derudover fik jeg et par anbefalinger til et par øl jeg burde smage. Denne Grand Cru fra det belgiske bryggeri Brasserie des Roc var en af dem jeg fik anbefalet.

Umiddelbart var det ikke en øl jeg normalt ville have taget med. Etiketten og udseendet virker lidt kedeligt, og selv det er belgisk øl (som jeg er ret begejstret for) bliver den markedført som en “brown ale.” Normal plejer bryggerierne af kalde denne øltype for “Belgian Dark Ale”, så jeg fangede først ikke at det faktisk var en belgisk øl.

Derudover er det heller ikke et bryggeri jeg har hørt om før, så på en hvilken som helst anden dag var jeg nok bare gået forbi denne. Men nu fik jeg den jo anbefalet så jeg tænkte at jeg hellere måtte tage et eksemplar med for at smage den.

Udseende: Det første jeg lægger mærke til da jeg hælder den op, er det meget flotte, kraftige hvide skum, som ligger sig i en stor skumkrone oven på øllen. Selve øllen er mørk brun og giver en flot kontrast til skummet. Det er en øl som virkelig taget sig flot ud i et glas.

Duft: Wau, sikken en næse! Jeg bliver mødt af en virkelig kraftig, behagelig duft. En tung, tung duft af mørk frugt og mørk karamel; men samtidig har øllen noget friskt over sig. Den kan bedst beskrives de noter af banan, som man kan finde i en belgisk Wit. Den fantastike næse lader ingen tvivl om at dette tydeligvis er en belgisk øl.

Smag: Øllen har en tydelig smag fra malten; nærmest en smag af rugbrød. Derudover en tydelig, klassisk “belgisk” krydret smag. Derudover fornemmer jeg lidt syrlighed; men det er svært at sige om det er fra humlen eller fra selve øllen. Derudover er der masser af mørk tørret frugt, brød. Den har virkelig meget smag, og jeg mærker slet ikke at det er en øl på 9%.

En anden ting jeg lægger mærke til er at den føles meget blød og cremet i munden med en behagelig prikken fra kulsyren. Den er nærmest lidt klistret i munden.

Den har en meget lang eftersmag fyldt af belgisk krydderi frugt sødme.

Vurdering: Dette er en virkelig positiv oplevelse. Det er langt fra den bedste belgiske øl jeg har smagt; men Grand Cru er absolut en af de bedste brown ales jeg har prøvet. Det er absolut ikke en dårlig belgisk øl. Den har en virkelig lækker cremet mundfylde og en dejlig smag. Jeg kunne måske godt savne lidt mere kraft i smagen; men til gengæld har den en utrolig lang og behagelig eftersmag.

Som sagt er det ikke den bedste belgiske øl jeg har smagt; men Grand Cru fra Brasserie des Roc er uden tvivl en øl jeg rigtig gerne vil smage igen.

Min karakter: 7

Om øllen:

  • Brown Ale
  • 9%
  • Flaske: 1,5 pints (ca. 70 cl)
  • Købt: Meny Køge
  • Pris 59,95

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.