Ølsmagning i WIKA/Meny 2017

Min lokale Meny i Køge har en af de bedste og mest varierede ølafdelinger, jeg er stødt på i en dagligvare forretning. De gør ganske meget for løbende at udskifte og bringe nye øl ind i sortimentet.

I samarbejde med De Danske Ølentusiaster er de også kendt for at lave en årlig ølsmagning i butikken. Det er nærmest en lille øfestival, hvor bryggerier og importører/distributører har mulighed for at komme og præsenterer deres øl.

Jeg havde fornøjelsen af at deltage for første gang i går. Det var en ret positiv oplevelse, der gav mulighed for at smage på nogen af alle de øl Meny har i sortimentet. Ud fra en løs sammentælling var der ca. 10-12  stande og sammenlagt ca. 150 forskellige øl man kunne smage på.

Smagte øl

Jeg havde desværre ikke rigtig mulighed for at lave større smagsnotater om de smagte øl; men jeg fik noteret mig et par stykker som jeg umiddelbart forventer at vende tilbage til og anmelde her på bloggen i den nærmeste fremtid. Et par af de øl jeg har noteret er:

  • Hjemstavn Stærk Dansk Ale fra Munkebo. En ale gæret med en dansk gærstamme udvundet (eller hvad man nu kalder det) fra humlebier. En usædvanlig let drikkelig og frisk øl på trods af at den var på 10%
  • Hardys Vintage Ale. En virkelig lækker øl. I smagen minde den nærmest om sherry eller mjød.
  • Rouge Hazelnut Brown Ale. En meget, meget smagfuld øl med en overraskende intens og kraftig smag af nødder.
  • Kasteel Barista Chocolate Quad – En øl der bare var snorlige i smagen! En øl med en klar smag af chokolade; men den var meget velafstemt og afbalanceret imellem de forskellig smagsnuancer uden at chokoladen blev dominerende.
  • Double Monkey Fist. Det danske bryggeri Phenomenale’s belgisk double. Frisk og lækker tag på double stilen, med en fin balanceret og markant humlesmag i forhold til hvad man normalt forventer af en double. Umiddelbar en meget letdrikkelig og smagfuld øl.
  • Bourbon Coffee Broken Dream. En stor – og jeg mener virkelig stor – smag af kaffe. En virkelig lækker øl der gjorde stort indtryk på mig.

1 ping

  1. […] var så heldig at smage på denne øl ved sidste måneds ølsmagning i Meny. Det var en af de allerførste øl jeg smagte; og jeg var ret positiv overrasket over øllen. Som […]

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.