#14: Bryggeriet Frejdal – Fulla

FullaFulla er en ny øl fra det fynske bryggeri Frejdal. Jeg har i hvert fald ikke engang kunne finde en beskrivelse af Fulla på deres egen hjemmeside endnu.

Bryggeriet Frejdal er et samarbejde imellem Jim Lyngvild og bryggeriet Vestfyen. Jim Lyngvild fungerer som idemand og Vestfyen står for selve brygningen. Deres øl og brand kredser meget omkring nordisk mytologi hvor mange af deres øl er opkaldt efter de gamle nordiske guder.

Generelt synes jeg Frejdal har lavet nogle ganske fornuftige og spændende øl; så da jeg fald over denne her nye øl i min lokale Netto tidligere i dag, var jeg simpelthen nødt til lige at tage den med for at smage den.

Udseende: Voldsomt kraftigt skum som ligger sig i et tykt, stabilt lag ovenpå øllen. Det er et virkelig smukt hoved på denne øl.Selve øllen er gylden, med et svagt nærmest orange skær.

Duft: Det første der rammer mig, da jeg lugter til øllen er en massiv og kraftig duft af humle, blomster, papaya, hyldeblomster og syren. Det er virkelig en duft der giver mig associationer om både forår og sommer. Jeg tror den bedste måde jeg kan beskrive det på er, at det minder om den blomsterduft, der er i haven en sommeraften, når den første regn falder efter en lang periode med tørke.

Smag: Det her er en øl hvor humlen virkelig dominerer. Fulla har en ganske fin humle smag med masser af frugt og blomster i smagen fra humlen. Smagen er dog lidt mere afdæmpet og knapt så fremtrædende som duften. Der er ikke meget smag fra malten, hvilket giver humlen mulighed for at komme så meget frem som muligt.

Eftersmagen i Fulla er ikke overraskende præget af humlen. Her er det mest smagen af frugt og blomster. Til gengæld er jeg overrasket over hvor lidt bitterhed, der er i eftersmagen. Normalt er de meget humlede øl også meget bitre; men her er der kun humlesmag og kun lidt bitterhed.

Vurdering: Normalt er jeg ikke til de meget humlede øl; men lige præcis denne her rammer et eller andet. Jeg tror, det er den lave bitterhed, der gør jeg godt kan lide den. Her bidrager humlen primært med blomster og frugt uden at gøre øllen alt for bitter.

Jeg synes Fulla er en dejlig forfriskende øl. Den vil kunne fungere fint som en forårsøl eller sommerøl i haven. Smagsmæssigt kan den måske godt være lidt tam, og hvis man som øldrikker er til IPA  og kraftigt humlede (læs: bitre) øl, vil man måske synes den er lidt kedelig. Men personligt synes jeg den er ganske udemærket.

Min karakter: 6

Om øllen:
  • 5,7 %
  • Flaske: 50 cl
  • Købt: Netto
  • Pris 16,-

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.