#20: Hazelnut Brown Nectar

Rouge Hazelnut Brown NectarHazelnut Brown Nectar kommer fra det amerikanske bryggeri Rouge, som blev etableret i 1987 som en brewpub i Oregon.

Denne øl har været brygget siden midten af 90’erne og har igennem årene vundet et hav af priser, så mine forventninger var høje da jeg skulle smage den første gang.

Udseende: Et kraftigt beige skum som lægger sig som en tynd dyne ovenpå øllet. Selve øllen er flot mellembrun med lidt røde toner.

Duft: Hazelnut Brown Nectar har en tør risted duft af nødder, karamel(malt), muskovado/brun farin og rugbrød. Det er specielt duften af nødder der er meget fremtrædende og dominerende i duften.

Smag: Dette er en meget, meget smagfuld øl, som har en kraftig sødlig smag af karamel som dog overdøves af den meget dominerende smag af hasselnødder. Derudover er der en ristet smag jeg ikke lige kan sætte fingeren på hvad er.

Der en svag smag af humlen, og det virker til at humlesmagen er lidt nedtonet for at give malten og nødderne frit spil, så de virkelig kan komme til deres ret.

Eftersmagen er fyldt af den ristede smag af nødder samt en lille smule humle  bitterhed. Efter lidt tid synes jeg endda at fornemme en lille snert af lidt nutella.

Vurdering: Det er en fantastisk øl; en virkelig dejlig smagsoplevelse. Det er ikke udengrund at den har vundet så mange priser.

En af de ting jeg har lagt mærke til er, at jeg ofte -bevidst eller ubevidst – vurderer øl udfra hvor smagfulde de er; det vil sige om de giver mig en smagoplevelse. Jeg vurderer dem ofte også udfra, hvor smagsmættende de er.

Her er jeg godt smagsmættet. Jeg kan ikke på stående fod huske at jeg har fået en anden brown ale med så meget smag.

Min karakter: 7

Om øllen:

  • Brown Ale
  • 5,6 %
  • Flaske:  65 cl
  • Købt: Meny Køge
  • Pris 60,-

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.