#21: Oakham Ale – Citra

CitraCitra er en pale ale fra det engelske bryggeri Oakham Ales. Som navnet antyder så er det Citra humle der er brugt i denne øl. Ifølge etiketten skulle Oakham Ales faktisk havde været det første kommercielle bryggeri i England til at bruge Citra humle. Det skete i 2009 da de for første gang bryggede denne øl, som siden har været en del af deres faste sortiment.

Udseende: Selve øllen er lys gylden og virkelig flot klar, hvilket man desværre ikke rigtig kan se på billedet. Jeg er umiddelbart lidt overrasket over hvor lys den er. Den ligger et sted imellem en lager og en hvede. Den er ganske klædelig i glasset med sin fine hvide skumkrone.

Duft: En dejlig frisk og frugtig duft møder mig, da jeg stikker næsen henover glasset. Her er både citrus og grape. Duften giver mig næsten lidt assosiationer om en moscatel vin.

Smag: Citra har en dejligt let og frisk smag. I denne øl er det i høj grad humlen som er i fokus. Malten er tonet meget ned i denne øl, så humlen har virkelig alle muligheder for at komme til sin ret. Her er masser af smag af grapefugt, citrus og bær.

Eftersmagen er kort til mellemlang af citrus og grapefrugt. Den har en rest bitterhed fra humlen, der hænger ved lidt tid. Smagen af grape hænger dog ved i lang tid.

Vurdering: Det er virkelig en fin og letdrikkelig øl. Jeg plejer normalt ikke at være super begejstret for de meget humlede øl som f.eks. IPA’ere. Men denne her kan jeg dog fint drikke. Jeg vil dog tro, at hvis du er til meget kraftigt humle øl, så vil du måske synes at den er lidt tam eller kedelig.

Min karakter: 6

Om øllen:

  • Pale Ale
  • 4,6 %
  • Flaske: 50 cl
  • Flaske jeg har fået i gave

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.