#22: Ørbæk – Påskebryg

Ørbæk PåskebrygPåsken nærmer sig efterhånden, så jeg har tænkt mig over de næste par uger at fokuserer på diverse påskebryg på det danske markede.

Jeg starter ud med Ørbæks Påskebryg, som er en relativ kraftig øl på 7,2%.

Udseende: Flot beige skum, som er forholdvist holdbart. Selve øllen er nøddebrun og noget uklar.

Duft: Der er ikke meget duft i Ørbæk Påskebryg. Der er lidt duft af malt og brød, og hvis jeg virkelig dufter koncentreret efter, så er der en lille smule citrus fra humlen; men den er godt nok godt gemt meget langt væk.

Smag: Smagen? Ja den er lige så afdæmpet som duften. Her er lidt maltsødme; men ikke særlig meget. Her er lidt krydderier (etiketten siger kardemomme og koriander); men jeg skal godt nok være meget opmærksomt efter for at lægge mærke til dem.

Eftersmagen i Ørbæk Påskebryg er lidt maltsødme, og det er alt der er. Humle er der ikke meget af. Jeg tror absolut, at det ville havde klædt øllen med lidt mere humle til at balancere den sødme der er i.

Selve kroppen er medium til kraftig.

Vurdering: På sin vis er jeg lidt imponeret. Ørbæk Påskebryg gør ikke meget væsen af sig. Den smager på ingen måde dårligt; men den smager bare ikke af så meget.

Øllen er på 7,2%, og jeg kan ikke være andet end imponeret.  Hvordan kan man få en øl med så mange procenter kan komme til at smage af så lidt?

Det er sikkert en øl der vil gå fint sammen med mad til påskefrokosten. Lige gyldigt hvad man serverer, så er der vist ikke den store fare for, at det kommer til at konflikte med maden.

Min karakter: 5

Om øllen:

  • Påskeøl
  • 7,2 %
  • Flaske: 50 cl
  • Købt: Meny
  • Pris 24,-

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.