#23: Inslev – Frederik Påskebryg

Frederik Påskebryg

Frederik Påskebryg er fra det fynske bryggeri Inslev, som må siges at have specialiseret sig i hvedeøl.

Udseende: Kraftigt hvidt skum som forventet af en hvedeøl. Selve øllen er strågul og meget uklar. Den minder mest om en witbier i udseende.

Duft: Banan, koriander, citrusfrugt. Minder umiddelbart meget om en traditionel belgisk witbier i næsen.

Smag: Lidt mere syrlig end jeg havde forventet af duften. Øllen er overraskende meget krydret i smagen; jeg får en meget kraftig prikken på tungen af krydderier. Lidt bitterhed fra humlen; men ikke decideret smag fra humlen.

En meget lang eftersmag, der er meget domineret af krydderie. Det minder mig om peber og koriander.

Vurdering: Frederik Påskebryg er en øl, der overrasker i smagen. Udfra duften havde jeg forventet meget mere sødme i smagen.

Hvis jeg skal starte med det positive, så er den forholdvis forfriskende og skiller sig ud fra så mange andre påskeøl ved netop at være en hvedeøl.

På den negative side er den noget syrlig og bitter i smagen. Den er lidt for bitter af en hvedeøl for min smag. Den kunne måske fungere sammen med mad, der kan moderere bitterheden lidt; men alene er den alt for bitter til at være helt god.

Det er en øl der vinder lidt ved ikke at blive serveret alt for koldt. Helt køleskabskold er bitterheder meget fremtrædende og dominerende. Den fornemmes knap så bitter ved lidt højere temperatur, ved en 10-12 grader.

Dette er igen en af de øl hvor man tænker hvad er det lige at det gør det her til en påskeøl? Hvis nogen havde givet mig øllen i en blindsmagning ville jeg havde gættet på en almindelig belgisk witt eller tysk hvedeøl. Der er ikke rigtig noget der stikker ud og siger “påske” eller i det mindste bare forår.

Min karakter: 5

Om øllen:

  • påskeøl / Hvedeøl
  • 5,6 %
  • Flaske:  50 cl
  • Købt: Fakta
  • Pris 18,-

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.