#26: Bryghuset Møn – Pollerup Påskebryg

Pollerup PåskebrygDagens påskeøl er Pollerup Påskebryg, som kommer fra Bryghuset Møn. Selvom det nærmest ligger i mit lokalområde, så er det første gang jeg har prøvet øl fra Bryghuset Møn.

Udseende: Flot hvid skumkrone som lægger sig over på den flotte ravbrune øl. Dette er en øl der faktisk tager sig ganske flot ud i et glas.

Duft: En frisk og lidt syrlig duft af citrus.

Smag: Dejlig maltet øl. Lidt sødme fra malten. Det er nærmest en karamelagtig smag. Her er også lidt krydderi i smagen. Det minder mig lidt om koriander. Smagen af malt og krydderier bliver langsomt afløst af lidt græs og citrus fra humlen. Selvom der er meget smag fra humlen er den overraskende lidt bitter.

Eftersmagen er mellemlang og er mest karamelsødme fra malten.

Vurdering: Pollerup Påskebryg er som nævn den første øl jeg har prøvet fra Bryghuset Møn. Det var en ganske positiv overaskelse. Faktisk en meget forfriskende øl.

Pollerup Påskebryg er dejlig smagfuld i uden af det bliver for meget eller overvældende.  Det er ikke en øl med masser af dybde i smagen; men til gengæld er den rigtig godt balanceret, og jeg synes man har ramt en ganske fin balance mellem malt sødme og humle.

En virkelig god øl der sagtens kan nydes for sig selv; og jeg tror den vil virkelig passe fint til en god påskefrokost.

Alt i alt en positiv oplevelse, og den har givet mig lyst til at prøve flere øl fra Bryghuset Møn.

Indtilvidere er dette den bedste påskeøl jeg har smagt i år.

Min karakter: 7

Om øllen:

  • Påsleøl
  • 5,0 %
  • Flaske: 33 cl
  • Købt: Vinspecialisten (Køge)
  • Pris 48,-

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.