#27: Willemoes Påske Ale

Bryggeriet Vestfyn - Willemoes Påske Ale

Willemoes Påske Ale er en påskeøl fra det fynske bryggeri, Bryggeriet Vestfyn.

Udseende: Som det ses på billedet, så er dette en øl meget kraftig beige skum. Selve øllen er mellem brun.

Duft: Der noget vinøst over duften i Willemoes Påske Ale. Der er selvfølgelig typiske “øl-dufte” som malt, brød og lidt krydderier; men samtidig er der en klar duft af vin. Det  minder nærmest om sherry.

Smag: I smager er det igen det vinøse jeg først lægger mærke til. Dertil er der lidt sødme i smagen. Bag vinen og sødmen synes jeg, at jeg at jeg godt kan fornemme de 8% i styrke. Der er også noget frugtigt i smagen og (meget lidt) krydderi.

Eftersmagen er igen præget af lidt karamelsødme fra maltet og den gennetrængeden vinøse smag, der godt kan minde om (en halvbillig) sherry.  Humlen gemmer sig godt væk i denne øl, Der er noget syrlighed snare end bitterhed i eftersmagen, som jeg dog tvivler på er fra humlen.

Vurdering: En af de påskeøl der faktisk har lidt smag. Det er ikke verdens største eller bedste smagsoplevelse, men point for en påskebryg der rent faktisk smager af noget. Denne her er forholdvis vinøs med en let syrlig eftersmag. Det er ikke en øl der gør det største indtryg og det er ikke en påskeøl jeg føler noget større behov for at prøve igen.

Min karakter: 5

Om øllen:

  • Påskeøl
  • 8 %
  • Flaske: 50 cl
  • Købt: Fakta
  • Pris 18,-

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.