#28: Nøgne Ø – God Påske

God Påske er en påskebryg fra det norske bryggeri Nøgne Ø. Efter at have smagt mig igennem en række danske øl uden de helt store positive oplevelser, tænkte jeg at jeg ville prøve en udenlandsk påskeøl.

Men fNøgne Ø - God Påskeørst lige en advarsel. Dette er en øl med virklige meget bundfald. Så ideen med at lagre den liggende i køleskabet var en virkelig dårlig ide fra min side, da alt bundfaldet blev samlet i flaksehalsen.

Udseende: En virkelig flot, cremet og meget stabil kridthvid skumkrone. Selv når en falder lidt sammen ende den som et relativt kraftigt lag oven på øllen. Selve øllen er brunlig-orange og ekstrem uklar.

Duft: Meget frisk og frugtrig i næsen. Her er masser af citrus og grape,

Smag: Virkelig dejlig smag i denne øl. Den er på sammetid meget frugtig, bitter og krydret. Det er en meget sjov smagsmæssig sammenblanding. De forskellige smagsnuancer ruller frem og tilbage over tungen og skiftes til at dominere. Her er citrusfrugter – appelsin, citrus, grape – og bitterhed fra humlen, kombineret med lidt smag af krydderi i form af koriander og måske lidt nelliker?

Eftersmagen er lidt bitterhed og grape, og så kommer der – lidt overraskende – en lille smule sødme, som jeg ellers ikke fornemmede i smagen.

Vurdering: Nøgne Ø’s God Påske er en rigtig god humlet øl. Jeg plejer ikke at være begejstret for meget humlede øl; men denne her er faktisk rigtig god. Den erdejlig smagfuld og humlet uden at kamme over og blive alt for bitter.

Den er dejlig forfriskende og har samtidig masser af smag. Smagsmæssigt er det efter min mening en virkelig interessant ø øl med mange smagsnusncer.

Sammenlignet med de danske påskeøl jeg ind til videre har smagt er dette et virkeligt forfriskende anderledes indslag. Her er en øl der faktisk tør smage af noget.

Min karakter: 7

Om øllen:

  • Påskeøl
  • 7,5 %
  • Flaske: 50 cl
  • Købt: Menu
  • Pris 55,-

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.