#29: Hancock – Påske Bryg

Hancock Påske Bryg Hancock Påske Bryg er en påskeøl, jeg ikke er stødt på før. Jeg fandt den faktisk ved et tilfælde, da jeg var på jagt efter en helt anden øl.

Jeg var på Langeland på familie besøg sidste weekend. Jeg nåede desværre ikke at besøge det  sydlangelandske bryggeri Abelgren og Ramvad ved deres åbent hus/bryggeri arrangement.

Jeg ville dog rigtig gerne prøve deres øl, så efter lidt søgning på nettet fandt jeg en butik i Rudkøbing, der sælger deres øl.

Butik Knag har måske ikke verdens største udvalg i øl; men til gengæld er det et virkelig spændende udvalg. Det er helt sikkert en butik jeg skal forbi næste gang jeg er i Rudkøbing. Der røg ihvert fald en del flasker med hjem, herunder denne Hancock Påske Bryg.

Udseende: En pæn gylden/orange øl der farvemæssigt er over i retning af helt lyst ravfarvet. Skummet er kraftigt og helt hvidt.

Duft: Hancock Påske Bryg dufter af korn, nærmest lidt hvede, selvom etiketten siger, at der kun er brugt bygmalt. Jeg fornemmer også lidt honning; og så fornægter de 10,5% i næsen sig ikke absolut ikke.

Smag: Overraskende mild i betragtning af de 10,5 %. Samtidig har øllen en mellemlet krop, hvilket gør det til en overraskende letdrikkelig øl.

Hancock Påske Bryg har lidt sødme fra malten, og jeg fornemmer en lille smule honning. Øllen er meget let humlet. Saaz humlen er gemt godt væk og giver ikke megen smag eller bitterhed. Jeg fornemmer en lille smule alkohol i smagen; men det er overraskende lidt. Øllen bliver – i følge etiketten – efter gæringen er overstået lagret 12 måneder ved 0 grader. Jeg tror, at den lange lagringstid er med til at runde øllen så meget af og mildne smagen.

Det er en forholdsvis afdæmpet eftersmag, hvor der primært er lidt – meget lidt – sødme og lidt smag fra humlen.

Vurdering: En ganske fin øl. På grund af de 10,5% er det nok ikke en øl jeg ville sætte på et klassisk påskefroskostbord sammen med snaps – med mindre det skal være en meget kort – men festlig -påskefrokost.

Jeg synes det er en af de bedre påskeøl og på trods af de mange procenter så er den overraskende frisk i smagen, hvilket tildels skyldes den forholdsvis lette krop.

En påskeøl jeg vil anbefale, og som jeg gerne drikker igen.

Min karakter: 6

Om øllen:

  • Påskeøl
  • 10,5 %
  • Flaske: 33 cl
  • Købt: Butik Knag (Rudkøbing)
  • Pris 17,-

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.