#30: Thisted Bryghus – Påske Ale

Påske AlePåske Ale fra Thisted Bryghus er en af flere påskeøl fra det nordvestjyske bryggeri, som i 2015 og 2016 blev kåret som “Årets danske Bryggeri” af Danske Ølentusiaster.

Udseende: Påske Ale har et kraftigt råhvidt skum, som er ret holdbart. Skummet falder efter lidt tid en smule sammen og lægger sig som et flødeskumslag ovenpå øllen. Selve øllen er gylden/orange og forholdvis uklar.

Duft: Duften er virkelig ikke noget særlig. Der er lidt syrlighed og – måske – lidt duft af moden kornmark.

Smag: Øllen er omtrendt lige så kompleks i smagen som i duften… hvilket vil sige meget meget lidt. Der er en smule syrlighed, ellers er smagen ret  afdæmpet. Der er også en lille smule citrus; men det er meget, meget lidt.

Humlen fornemmer jeg først i eftersmagenm hvor der er relativt meget bitterhed.

Vurdering: Påske Ale er efter min mening en virkelig kedelig øl. Den er utrolig afdæmpet i både smag og duft. Påske Ale skulle være en saison ifølge etiketten; men jeg forbinder normalt en saison med lidt krydret smag…. eller generelt bare meget mere smag. Denne øl er på alle måder en forglembar øl, som på ingen måde kan anbefales.

Min karakter: 4

Om øllen:

  • Påskeøl
  • 6,2 %
  • Flaske: 50 cl
  • Købt: Fakta
  • Pris 17,-

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.