#32: Fanø Bryghus – Imperial Whisky & Rye Porter

Imperial Whisky & Rye PorterImperial Whisky & Rye Porter kommer fra Fanø Bryghus. Det er en kraftig porter som har lagret på på gamle whisky fade. Så vidt jeg har kunne finde ud af skulle det vist være gamle fade fra Stauning Distelleri der er brugt til lagringen.

Udseende: Imperial Whisky & Rye Porter er bare sort, sort, og sort. Skummet er er brunt; nærmest chokoladefarvet.

Duft:  Øllen har en virkelig dejlig og intensiv næse. Her er lidt ristede noter, chokolade, kaffe og lidt røg der nærmest minder om lidt tobak. Samtidig er der en snert af rugbrød i duften.

Det er altså en virkelig god næse i denne øl! Et tegn på det virkelig er en god øl, er, at jeg næsten ikke nænner at drikke af den. Jeg vil næsten hellere bare sidde og nyde duften.

Smag: Det som jeg først og fremmest lægger mærke til, er den meget kraftige krop. Imperial Whisky & Rye Porter føles nærmest som kagecreme. Det er en meget fyldig øl.

I smagen er der mørk chokolade. dertil rugbrød, og noget der minder mig om tobak. Det kan være en røget smag fra whisky fadene, som jeg kan smage her.

I eftersmagen er der lakrids og en god portion sødme. Mund og læber føles helt klistrede efter en mundfuld af øllen. Der er en lille smule humlebitterhed, som balancerer sødmen fint, så øllen ikke bliver kvalm.

Smagen er meget intens; men samtidig er den på sin vis meget blid. Bedømt udfra duften havde jeg forventet en meget mere ristet smag; forstået på den måde at kraftig brug af ristede malte ofte kan give noget der minder om lidt bitterhed. Her er den bare regulært fløjlsblød i smagen.

En sidste ting jeg bemærker ved smagen – eller rettere en ting som jeg bemærker ikke er i smagen – er, at jeg ikke ligger mærke til de 12% som øllen er på. Et tegn på en godt brygget øl, at den høje alkohol procent ikke smager igennem.

Vurdering: Imperial Whisky & Rye Porter er efter min mening en usædvanlig godt brygget øl. Der er utrolig smagfuld øl,  der virkelig formår at give smagsløgene noget at arbejde med. Dette er klart en øl i, der skal drikkes af små glas i små slurke over en hel aften, hvor man bare har tid til at nyde duft og smagsindtrykkene.

 

Min karakter: 8

Om Imperial Whisky & Rye Porter :

  • Imperial Porter
  • 12 %
  • Flaske: 33 cl
  • Købt: Menu

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.