#33: Ørbæk – Rom Stout

Rom StoutRom Stout kommer fra det fynske Ørbæk Bryggeri. Denne stout er tilsat Ørbæks egen Fionia rom, som jeg desværre ikke har haft mulighed for at smage.

Udseende: Lige når jeg hælder Rom Stout op får den et massivt, chokoladebrunt og meget kraftigt skum. Skummet falder dog hurtigt sammen igen og forsvinder næsten helt. Øllen er som en stout nu engang er: kulsort.

Duft: Duften er brændte noter, lidt tjære, meget lakrids og noget der næsten minder mig om brændt gummi. Det lyder måske ikke rart; men den dufter nu ganske behageligt. Det hele blandes med kaffe og lidt duft af rosin – måske fra rommen.

Smag: Umiddelbart synes jeg at smagen i Rom Stout er lidt mindre kompleks end duften. Smagen er først og fremmest meget præget af lakrids, Hertil er der meget kaffe og røg. Rommen fornemmer jeg ikke så tydelig, før øllen begynder at nærme sig stuetemperatur. Så kommer er der en prikken på tungen af alkohol, som muligvis kunne komme fra rommen

I eftersmagen – der ikke er voldsom lang – er der lidt røg, lakrids og rosin.

Vurdering: Umiddelbart synes jeg, at Rom Stout en ganske fin øl. Det er måske ikke den mest smagsfulde eller komplekse stout; men det var en øl jeg nød at drikke. Dog bør den ikke drikkes alt for varm, da jeg får en lidt sprittet smag af alkoholen, når den nærmer sig stuetemperatur.

Men alt i alt er det en fin og fornuftig stout, med en god næse og fin smag. Specielt til prisen er det en øl som jeg klart kan anbefale. Prisen taget i betragning vil jeg sige at den er meget tæt på at snige sig op på karakteren 7.

Min karakter: 6

Om Rom Stout:

  • Stout
  • 8 %
  • Flaske: 50 cl
  • Købt: Fakta
  • Pris 18,-

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.