#35: Hoppe.beer – Whisky Tango Foxtrot

Whisky Tango FoxtrotWhisky Tango Foxtrot kommer fra Hoppe.beer, som er et forholdsvist nyt lokalt nanobryggeri i Solrød.

Øllen er bl.a. brygget på røgmalt, gæret med bourbon gær og lagret fire måneder på egetrædsfad.

Udseende: En øl med et flot, kraftigt hvidt skum. Øllen er meget uklar (hazy) og mellembrun – næsten som æblemost – i farven.

Duft: Uh der er whisky i næsen her! Bare ved at have den stående i glasset på bordet ved siden af mig fornemmer jeg en røget, tørvet duft som af whisky. Den røgede duft overdøver næsten alle andre duftnuancer fra øllen.

Jeg bemærker faktisk en lidt sjov ting ved duften undervejs. Når jeg dufter til øllen, når den har stået lidt i glasset, så kan den umiddelbart virke lidt endimensionel med en røget whiskyduft, der overdøver alt. Men kører jeg bare øllet ganske lidt rundt i glasset frigives en del kulsyre (bobler og skum) som udløser en svag duft af karamelsødme, frugt og blomst. Det giver pludselig en helt anden oplevelse.

Smag: Ikke overraskende er her en meget tydelig smag af whisky, røg, tørv – næsten som smagen af cigar. Den minder mig om en typisk Islay whisky i smagen. Der er dog også lidt karamel sødme i og snert af noget syrlighed, der efter min mening balancerer røgen helt perfekt.

Selve øllen har en mellemkrop med ganske megen prikken i munden fra kulsyren, som er med til at give øllen en friskhed, som er med til at balancere den tunge røgsmag.

I eftersmagen er der en meget svag bitterhed fra humlen, og samtidig fornemmer jeg ganske svagt den tilsatte lakridsrod. Ikke overraskende så afsluttes det hele med en dejlig lang eftersmag af røg og tørv i hele munden.

Vurdering: Først og fremmest vil jeg sige: hvis du ikke kan lide stærkt røgede whiskyer; så er dette nok ikke en øl du skal prøve.

For alle os andre der værdsætter en god (og røget) whisky, så er Whisky Tango Foxtrot et virkelig godt fund. Bryggeren har ramt en rigtig god balance mellem den tunge røg som får lidt modspil fra noget friskhed samt en lille bitte smule syrlighed. Det løfter virkelig hele smagsoplevelsen og gør at øllen faktisk føles lettere og friskere end den tunge røgduft først antyder. Det er virkelig en øl som man let ender med at side og nyde over en hel aften.

Alt i alt en god øl og en fin smagsoplevelse. Det er i hvert fald et sikkert tegn på, at det er en virkelig god øl, at jeg lige nu sidder jeg og kigger på en tom flaske og tænker “...øv jeg burde have købt en flaske mere“.

 

Min karakter: 7

Om Whisky Tango Foxtrot:

  • 7,3 %
  • Flaske: 33 cl
  • Købt: Mølleåens Købmandsgård
  • Pris 30,-

1 ping

  1. […] Blonde kommer fra Hoppe.beer i Solrød. Jeg har tidligere anmeldt Whisky Tango Foxtrot fra bryggeriet, som jeg var ret begejstret for. Jeg har derfor glædet mig til at prøve flere af […]

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.