#38: Schneider Weisse – Tap 6 Unser Aventinus

Unser AventinusSchneider Weisse Tap 6 Unser Aventinus kommer fra det traditionsrige bayerske bryggeri G. Schneider & Sohn. Familien Schneider overtog bayerns ældste hvedeølsbryggeri Das Wiesse Brauhaus i 1872 og siden har bryggeriet været i familiens besiddelse. Så det er et bryggeri med lange familietraditioner.

Unser Aventinus er af typen Weizen Dobeltbock. I modsætning til en traditionel Bock (eller Dobbeltbock) er denne type dels primært brygget på hvedemalt og dels er det en overgæret øl (det vil sige der er brug en type gær som typisk kan tåle at gære ved en temperatur på 15-25 grader i modsætning til undergær som typisk gæres ved en meget lavere temperatur). Dermed får den de frugtige (banan og nellike) smags noter som kendes fra tyske hvedeøl. I modsætning til en traditionel hvedeøl er der i Weizen Dobbeltbock dels brugt en del mørke malte, som giver en mere dyb smag, og dels har øllen en noget højere alkohol procent sammenlignet med en typisk hvede øl.

Udseende: Unser Aventinus er mørk brun og en anelse uklar. Over øllen er der en flot råhvid skumkrone. Det er en virkelig lækker, kraftig og cremet skumkrone, som man kender det fra hvedeøl.

Duft: Det er en dejlig behagelig duft som består af karamel, banan, malt og sødlig frugt.

Smag: Unser Aventinus har en dejlig krydret smag af nellike og noget der minder mig om kardemomme. Dertil er der en klassisk hvedeøls smag af banan, kombineret med tydelig smag af hvedebrød og karamel fra malten. Jeg fornemme kun svagt  alkoholen – den er der; men kun ganske svagt.

Dette er en meget behagelig øl som er blød og fyldig i kroppen. Det er en smagfuld øl, som har en meget mere kompleks smag end en “almindelig” hvede øl. Den har stadig den klassiske smag af tysk hvedøl med nellike og banan – med hovedvægten lagt på smagen af nellike. Men karamelsmagen giver en dybde i smagen som (lette) hvedeøl ikke har. Som en klassisk tysk hvedeøl er smagen af humle nærmest fuldstændig fraværende.

Eftersmagen er mellemlang og er primært sødme, malt og banan. I starten af eftersmagen fornemmes alkoholen ganske let; men den forsvinder hurtigt.

Vurdering: Unser Aventinus er hele vejen igennem en smagfuld øl, som er dejlig afrundet og behagelig i smagen. Den er let drikkelig som en hvedeøl; men samtidig har den en fyldighed og kompleksitet i smagen som hvede øl normalt ikke har.

Det er en øl der vil kunne fungere godt sammen med mad; men samtidig er den smagfuld nok til, at den kan drikkes alene.

Desværre er Weizen Dobbeltbock en øltype der er forholdvis sjælden her i Danmark; men jeg kan klart anbefale at prøve denne type hvis man får muligheden for det.

 

Min karakter: 7

Om Unser Aventinus:

  • Weizen Dobbeltbock
  • 8,2 %
  • Flaske: 50 cl
  • Købt: Taastrup Ny Vinhandel
  • Pris: 34,-

 

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.