#41: Founders – All Day IPA

All Day IPAUdseende: All Day IPA har en kraftig hvid skumkrone. Ganske stabilt skum som langsomt falder sammen til et tyndt lag ovenpå øllen. Selve øllen er imellem meget lys brun nærmest helt over i strågul.

Duft: Duften er dejlig frisk. Her er masser af frugt i form af grape og citrus. Dertil er der en frisk duft af blomster, som nærmest minder mig om syren.

Smag: All Day IPA er meget frisk i munden. Det er virkelig humlen det er central i denne øl. Her er masser af smag af grape og citrus. Samtidig har øllen en udpræget bitterhed fra humlen.

Øllen har en meget let krop hvilket passer meget godt til den friske og frugtrige smag.

Eftersmagen er meget lang og er ikke overraskende præget af…… surprise, surprise: Citrus og grape. I eftersmagen slår bitterheden virkelig til og smages lang tid efter den sidste slurk.

Vurdering : Jeg må bare indrømme, at dette var et totalt fejlkøb. Jeg havde købt den for at være en session ale og ikke en IPA; så smagen og graden af bitterhed kom noget bag på mig. Grundliggende er jeg bare ikke til de stærkt humlede og bitre øl, herunder IPA’er.

Ser jeg lige bort fra den – efter mine smagsløg – irriterende påtrængende bitterhed, så vil jeg sige at den måske lidt endimensionel i smagen. Duft, smag og eftersmag er præget af citrus-grape og ikke så meget andet. Den er sikker meget frisk i smagen hvis man er til IPA’er; men for mit vedkommende er det ikke en øl som jeg har behov for at prøve igen.

 

Min karakter: 5

Om All Day IPA:

  • IPA
  • 4,7 %
  • Flaske: 35,5 cl
  • Købt: Netto
  • Pris: 20,-

 

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.