#42: Svaneke – Sommer Ale

Svaneke Sommer AleSvaneke Sommer Ale er så vidt jeg kan se en forholdvis ny øl; jeg har i hvert fald ikke kunne finde noget om den på nettet. Den er muligvis eksklusiv i Meny kæden (i hvert fald er der et tydeligt MENY logo på etiketten). Det er ifølge etiketten en øl af types Saison.

Udseende: Øllen er uklar, mørk gullig med en anelse orange skær. Over øllen ligger en flot kridhvid skumkrone.

Duft: Sommer Ale har en meget frisk næse, som minder mig mere om en hvedeøl eller wit, end den minder mig om en saison. Der er dog samtidig en lille snert af syrlighed, som jeg forbinder med en saison.

Smag: Smagen er syrlig og krydret. Øllen har en mellem mundfylde og jeg mærker en prikken på tungen nærmest som hvid peber. Øllen tiltager efter lidt tid i munden i smag og intensitet. Den krydrede smag bliver mere fremtrædende og minder mig mere og mere om nelliker.

Eftersmagen er forbløffende kort. Der er lidt krydderi (nellike), der dog hurtigt fader ud samt en lille bitte smule bitterhed.

Vurdering; Svaneke Sommer Ale er en meget let drikkelig og forfriskende øl. Den er let i både krop og smag, så du skal ikke forvente nogen stor smagsoplevelse her; men som en sommerøl fungerer den fint. Der mangler efter min mening dog lidt syrlighed og krydderi i forhold til en normal saison.

Så den korte konklusion er, hvis du leder efter en stor smagsoplevelse eller er vild med saison øl; så spring denne øl over. Hvis du derimod bare vil have en mild introduktion en saison eller en meget letdrikkelig øl i sommervarmen, så er denne øl faktisk ikke noget dårligt bud.

Til prisen er det en en fin øl; men jeg kunne dog godt ønske mig at den også var kommet i en lidt mindre flaske.

Min karakter: 6

Om Sommer Ale:

  • Saison
  • 4,8 %
  • Flaske: 75 cl
  • Købt: Meny
  • Pris: 25,-

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.