Ølfestival – 2017

Fredag d. 19. maj var jeg til Danske Ølentusiasters årlige ølfestival i Lokomotivværkstedet.

Vi havde bevidst valg at tage derind tidligt fredag, da det ud fra vores erfaring er et godt tidspunkt komme rundt og få talt med udstillerne.

Generelt vil jeg rose Danske Ølentusiaster for en god og professionel afviklet festival. Der er en virkelig god indretning nemt at komme ind og kommer rundt. Faktisk er det egentlig et rigtig godt valg af lokaler hvor der er masser af plads. Samtidig er der er mulighed for de besøgende at kunne trække ud på græsset i solen; hvilket en del benyttede sig af. Hvilket også var med til at give god plads indendørs.

En af de lidt ærgerlige ting ved årets festival var at der desværre var knapt så mange bryggerier med i år. Selvom der var bryggerier med, så var i højere grad end tidligere år langt flere distributører og forhandlere med denne gang.

I forhold til nogen af de bryggerier der ikke var der så savnede fra lokalområdet bl.a. Møns Bryghus.

Generelt var der som altid mulighed for at smage et godt bredt udvalg at øl. Det er faktisk lidt overvældende at der var lidt mere end 1000 forskellige øl med.

Jeg nåede at få smagt en del forskellig typer af øl, og jeg må ærligt indrømme at mine smagsløg var noget slidte og trætte tilsidst. En del af øllene har ikke gjort så stort indtryk på mig; men der var nogle øl som jeg har noteret jeg skal have fundet og smagt med lidt mere friske smagsløg:

  • Holbæk Bryghus – Kvanøl – En interessant øl med en lidt speciel sødlig smag.
  • Svaneke – Jollefiskeren – En meget intens smagende øl med tung smag af tjære og røg. Faktisk er øllen tilsat tjære.
  • Eurodeli.dk – Tanheise – Øl med hampfrø. Meget speciel, men god og intens smag
  • Skovlyst Bryghus – Tranen – Øl med masser af blomstersmag fra Hibiscus, roser og morgenfrue. Dejlig frisk sommerøl
  • Det Lille Bryggeri – Hyldst – Dejlig hyldeblomst øl. En af de bedste af denne type jeg har smagt.
  • Kongebryg – Kejserinde Dagmar. Virkelig intens smag (specielt i betragtning af det var den sidste jeg fik smagt). Det var umiddelbart den øl der gjorde størst indtryk på mig.

I en anden kategori var vi forbi The Cider House. De plejer altid af være et besøg hver. Jeg synes at en tør cider på ølfestival altid godt til at få renset smagsløgene. The Cider House har altid virkelig god cider med. Det er dejlig tør, frisk og syrlig cider, som er helt anderledes end det sukkervand man normalt kan finde i de danske dagligvareforretninger. Anbefaldes kan helt klart deres Perry som er lavet på pærer. Frisk og tør; men samtidig runder lidt af på grund af smagen fra pærerne. Derudover var jeg ret begejstret for deres Burrow Hill Bottle Fermentet Spearkling Dry Cider. Fantastik cider og sammen med cheddar gav det en kæmpe smagsoplevelse.

Endelig lød det til at Braunstein er på vej med ny serie/brand. “Firefly”. Det samme koncept som Two Face Brewing som giver Søgaard Bryghus mulighed for at lave lidt mere eksperimenterende øl.

Øllen fra Firefly var den sidste øl jeg smagte på årets ølfestival, og mine smagsløg var noget ristede på det tidspunkt; så jeg har ikke nogen decideret smagsnoter på øllen. Jeg husker den dog som noget mere smagfuld og interessant end mange af de normale Braunstein øl.

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.