#45: Braunstein – Dragonfly – Spey Wit

Dragonfly – Spey Wit er en del af en ny serie af øl – eller rettere et nyt brand – fra Bryghuset Braunstein. Jeg talte med Braunstein på deres stand ved årets ølfestival og fik at vide at Dragonfly er ment som en ølserie der skal vise lidt mere kant og mere smag end deres normale bryg.

Selve flasken og etiketten vil jeg lige først give et par ord med på vejen. Det er faktisk en ganske flot etiket, der sammen med flasken i det lidt atypiske format, giver indtrykket af noget eksklusivitet. Udseendet (eller rettere indpakningen) skiller sig her tydeligt (positivt) ud fra resten af Bryghuset Braunsteins produkter.

Selve bagside etiketten får dog et par alarmklokker til at ringe hos mig. Her er ingen beskrivelse af øltypen, blot en fremhævelse af at øllen er økologisk, Og her troede jeg at økologi som eneste salgsparameter for en øl døde engang tilbage i ’90erne sammen med markedsføringen af Økologisk Thy Pilsner; et klasse eksempel på at bare fordi en øl er økologisk kan den sagtens være rytstende ringe.

Som forbruger mangler jeg klart en beskrivelse af den øl jeg sidder med i hånden øltypen og lidt om hvad tanker bryggeren har gjort sig om øllen.

Udseende: Den første tanke der slår mig da jeg ser øllen i glasset er at den er overraskende klar af en Witbier. Den er næsten fuldstændig klar. Farven er gylden og lidt mere mørk en en pilsner. Min umiddelbare reaktion er at der må da være en hel del bundfald tilbage i flasken.

Normalt vil en Witbier have et lidt tåget udseende, nogen gange næsten helt mælkehvid, hvilket skyldes rester af protein og gær i øllen.Så den sidste tredjedel af øllen, der endnu ikke er hældt op i glasset prøver jeg at køre godt rundt i flasken for at se om der er gærrester jeg kan få med ud for; men det giver ingen forskel. Øllen er stadig lige klar.

Skummet er kridhvid, og falder forholdsvist hurtigt sammen.

Duft: Øllen har en meget afdæmpet næse. Der er en meget svag duft af hvede. Jeg skal virkelig anstrenge mig for at fornemme bare en snert af duft.

Smag: Spey Wit er meget vandet i smagen. Der en en lille smule citrus og syrlighed samt ganske lidt smag fra hveden. Hvis jeg virkelig anstrenger mig, så er der måske en anelse krydderi og en snert af banan; men smagen er stort set ikke eksisterende. Hvis jeg ikke havde læst på flasken, at det er en Witbier havde jeg aldrig kke gættet på at det drejer sig om denne øltype.

Eftersmagen er forsvindende lille, grænsende til fraværende. Der er antydning af lidt hvede; men smagen er flygtig og er hurtig væk.

Vurdering: Spey Wit var godt nok lidt af en skuffelse. Der er ikke meget Witbier over denne øl. Hverken udseende, duft eller smag svarer til en Witbier. Hvis det er ment som en ølserie med mere smag og kant; så er det godt nok noget af en ommer.

Det mest positive man kan sige om den er at det i hvert fald ikke er en øl, der skræmmer nogen væk.

Min karakter: 4

Dragonfly – Spey Wit:

  • Wit bier
  • 5 %
  • Flaske: 33 cl
  • Købt: Kvickly
  • Pris 30,-

1 ping

  1. […] « Braunstein – Dragonfly – Spey Wit […]

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.