#46: Braunstein – Dragonfly – Mitta Mitta Saison

Mitta Mitta SaisonMitta Mitta Saison er endnu en øl fra Bryghuset Braunsteins nye brand “Dragonfly”. Den første øl jeg prøvede i denne serie var jeg absolut ikke imponeret over, så jeg er lidt spændt på om denne øl kan indfri mine forventninger.

Udseende: Øllen er klar og gylden med et hvidt, stabilt skumhoved.

Duft: Dragonfly Mitta Mitta Saison har en meget afdæmpet næse. Duften er meget diskret, og jeg skal godt nok anstrenge næsen for at opfatte duftnuancerne. Jeg fornemmer dog en lille smule blomst og en lille smule citrus og lidt duft som af en solmoden hvedemark.

Smag: Smagen er – ligesom duften – meget diskret. Den er en lille smule krydret, og jeg fornemmer en let – og virkelig kun meget let – prikken på tungen. Humlen giver lidt smag af blomster og lidt citrus; men alt i alt ikke en stor smagsoplevelse.

Der er noget humlebitterhed i eftersmagen og smag citrus. Interessant nok er der næsten mere smag i eftersmagen. Jeg vil faktisk gå så langt som til at sige, at der er en ganske behagelig eftersmag.

Vurdering:Dragonfly Mitta Mitta bliver aldrig en af mine favorit øl. Ikke at den smager dårlig; den er bare alt for afdæmpet i smagen til at blive rigtig interessant.

Som en Saison falder den helt til jorden. Der er ikke rigtig noget der stikker ud her og siger, at dette skulle være en Saison. Havde Braunstein “bare” kaldt den en pale ale; så jeg havde måske været mindre skuffet over øllen. For den fungerer fint som en lys sommerøl og vil kunne fungerer ganske fint sammen med grill mad.

Derfor kommer det til at virke som navnet “Saison” bare er blevet klistret på denne øl, fordi Saison er en øltype der er ved at blive meget populær.

Alt i alt så må jeg bare sige, at der er bare så mange andre øl, der er væsentlig mere spændende end denne. Og specielt i set forhold til prisen.

 

Min karakter: 5

Mitta Mitta Saison:

  • Saison
  • 3,5 %
  • Flaske: 33 cl
  • Købt: Kvickly
  • Pris 30,-

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.