#47: Braunstein – Dragonfly Langa IPA

Dragonfly Langa IPADragonfly Langa IPA er en sidste af de tre øl i Braunsteins nye Dragonfly serie jeg har kastet mig ud i at prøve.

Udseende: Øllen er mørk gylden og en smule uklar. Den har et   cremet hvid skumhoved som holder i mellemlang tid.

Duft: Der er rigtig meget humle i duften på denne øl; hvilket måske ikke er overraskende i betragtning af det er en IPA, der jo netop er en meget kraftig humlet øltype. Dermed adskiller den sig allerede her fra de to andre øl i serien ved rent faktisk at dufte af noget.

Duften er præget af citrusfrugter, passionsfrugt, melon. Nedenunder fornemmer malten i form af en diskret duft af der minder mig om lidt  kage og karamel.

Smag: Dragonfly Langa er uden tvivl en en forholdsvis kraftig humlet øl. Her er masser af citrus og melon. Humlen er dominerer og malten gør ikke meget væsen af sig

Den er har en let til mellem mundfylde.

Eftersmagen er præget af lidt citrus fra humlen; men den ender hurtigt i ren og langvarig bitterhed, som bliver siddende i svælget i lang tid efter den sidste slurk.

Vurdering: Dragonfly Langa IPA er umiddelbart den mest smagfulde af  de tre øl jeg prøvet i serien, hvilket dog ikke siger så meget. Den er forholdvist meget humlet (ikke overraskende af en IPA); men jeg er ikke det store humlehoved så den falder ikke i min smag. Det er en fin IPA der kan drikkes; men som ikke er den store oplevelse.

Ind til videre har serien været lidt af en skuffelse. Der har været noget relativt kedelige, grænsende til intetsigende øl som jeg ikke behøver at prøve dem igen. Der er en fjerde øl i serien som – så vidt jeg husker – er en stout lagret på romfade. Men baseret på mine erfaringer med serien ind til videre føler jeg ikke det store behov for at kaste +100 kroner efter den øl.

Hvis jeg skal prøve at sige noget positivt om serien, så er det den er meget ren og skarp i smagen. smagsmæssigt er der ikke noget, som stikker ud eller stikker ved siden af. Bryggeteknisk er det som sådan godt håndværksmæssigt arbejde; i hvert fald ville den mindste fejl i bryggeprocessen komme til at stikke ret tydeligt ud i øl med så nedtonet smagsprofiler som disse øl har.

Jeg ville ønske at Braunstein turde være lidt mere ambitiøse med deres øl og arbejde med at gøre dem lidt mere interessante. Specielt i betragning af de efter min mening nok laver Danmarks bedste whisky, så kunne jeg godt ønske at de tog noget af ambitionenerne fra destilleri siden og overførte det til bryghusiden i virksomheder. I betragning af det de laver noget virkelig godt røget whisky kunne det da være oplagt f.eks. at kaste sig røgøl eller øl måske øl lagret på deres egne whisky fade.

 

Min karakter: 5

Dragonfly Langa IPA:

  • IPA
  • 6,75 %
  • Flaske: 33 cl
  • Købt: Kvickly
  • Pris 30,-

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.