#48: Brøggeren – Hybenrose

Hybenrose fra Brøggeren er en Brøggeren Hybenrosesour ale. Øllen har været lagret dels på gamle rødvinsfade og dels på gamle bourbon fade og blendes til efter gæring.

Udseende: Øllen er mørk ravfarvet med orange nuancer. Øllen har fint lille – men dog ganske stabilt – skumhovede

Duft: En meget interessant duft, slet ikke hvad jeg havde forventet af en øl. Duften er vinøs og har næsten noget syrligt oversig. Nedenunder mærkes tydeligt den specielle duft af hybenroser, der er nærmest går over i duften af honning.

Der er en virkelig god næse i denne øl. Det er duften af sol, sommer og strandeng, Jeg tænker at smagen næsten kun kan komme til at skuffe.

Smag: Interessant smag, Det her er klar en øl, der er til den syrlige side. Jeg fornemmer smagen fra hybenroserne; men de drukner lidt i syrligheden.

Dejlig kompleks smag. På den ene side er der noget sødme, honning, vanilje og hybenroser. På den anden side er der syrlighed, vinøs, og lidt svag humle smag.

Det er virkelig en meget smagfuld øl. Det er Ikke en øl jeg vil kunne drikke mere end et enkelt glas af. Øllen er tør og syrlig. På sin vis minder den mig lidt om tør hvidvin; men øllen kommer med en kompleksitet man ikke finder i hvidvin.

Eftersmag er mere syrlig end bitter. Den kan bedst sammenlignes med den syrlige eftersmag man kan finde i en virkelig god cider.  Den meget lange eftersmag er præget af syrligheden som blandes med elemeter af honning og hybenrose. Efter et par mundfylde bliver smagen af hybenrose og hybenbær mere og mere fremtrædende.

Det er en virkelig interessant smag som skifter frem og tilbage imellem de enkelte smagsnuancer. Jeg har hele tiden lyst til at tage et sip mere af øllen for at se om jeg kan finde endnu en ny smagsnuance.

Vurdering: Som det sikker fremstår af ovenstående er jeg simpelthen fan af denne øl. For mig er det er bare sommer på en flaske. Masser af smag og dejlig syrlighed som bare virker ekstremt forfriskende på en varm sommerdag. Dertil duft og smag af hybenroser der giver mig masser af associationer til strand og sommer. Det er en øl jeg kun kan anbefale at prøve.

 

Min karakter: 7

Hybenrose:

  • Sour Ale
  • 6,3 %
  • Flaske: 50 cl
  • Købt: Maltbazaren
  • Pris 47,50

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.