#50: Fanø Bryghus – Canute the Great

Canute the GreatEn god stout er normalt noget jeg vil forbinde med vinterhalvåret; men på en halvkølig sommeraften hvor regnen siler ned er en tung sort stout absolut ikke af vejen.

Canute the Great er en solid Russian Imperial Stout fra Fanø Bryghus, Det er en del af deres “Danish Imperial Series” af øl, som er opkaldt efter danske konger og dronninger.

Udseende: Kulsort øl som ikke slipper den mindste smule lys igennem. Den toppes af et tyndt lag mælkechokolade farvet skum, som hurtig forsvinder.

Duft: Duften er fuld af chokolade og kaffe. Den er ganske behagelig og afdæmpet.

Smag: Dette er en meget fyldig øl, der nærmest føles cremet og fløjlsblød i munden.

Der er fin smag fra malten af chokolade og kaffe, som de dominerende smagsindtryk. De suppleres med smagen af mørk sirup samt rom og rosiner. Det er en øl på over 10%; men det kan jeg virkelig ikke smage.

De ristede noter fra de mørke malte er tonet godt ned, hvilket er med til at understrege den fløjlbløde oplevelse af øllen. Jo mere jeg smager på den jo mere tydelig bliver noterne af rom og rosin.

Canute the Great har en meget lang og behagelig eftersmag; først af mørk chokolade som går over i kaffe, for tilsidst at gå over i en lille snert af lidt bitterhed fra humlen. Bitterheden klæder øllen, da den er med at give lidt kant, så øllen ikke ender med at blive chokolade-vammel-sød. .

Vurdering: Canute the Great er virkelig en stor øl. Den utrolig blød og behagelig – både i mundfylde og smag. Den er dejlig afbalanceret og på samme tid meget smagfuld. Der er virkelig en øl som jeg nyder bare at sidde og sippe stille og roligt. Bitterheden kan i starten godt virke lidt anmasende; men det gør at øllen ikke bliver kvalm efter de første 3-4 mundfylde.

Det er – igen – en virkelig velafbalanceret øl fra Fanø Bryghus. Her er der ikke noget er stikker ud eller virker ubalanceret i smagen. Det er en fin øl nu; men jeg tror den også kunne blive et rigtig interessant bekendtskab hvis den bliver lagret et par år.

 

Min karakter: 7

Fanø Bryghus – Canute the Great:

  • Russian Imperial Stout
  • 10,6 %
  • Flaske: 33 cl
  • Købt: Meny
  • Pris 35,-

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.