#52: Flying Dog – Tropical Bitch

Tropical Bitch

Tropical Bitch kommer fra det amerikanske bryggeri Flying Dog, og er en videreudvikling af øl de bryggede for at markere deres 20 og 25 års jubilæum.

Ved bryggeriets 20 års jubilæum udsendte Flying Dog en belgisk IPA som blev kald “Raging Bitch”. For at markere bryggeriets 25 års jubilæum tog de udgangspunkt i Raging Bitch og skruede godt op for smagen af tropefrugter. Resultatet blev Tropical Bitch.

Tropical Bitch er blevet genudsendt igen i år; men med en lidt anden smagssammensætning, selvom der stadig er skruet godt op for tropefrugterne.

Udseende: En dyb mørk ravfarvet øl med orange skær. Selve øllen er helt klar, bortset fra lidt bobler der stille søger op mod overfladen og det flotte cremede beige skum.

Duft: Whoa for en næse! Det er jo ren frugtsalat det her! Her er masser af tropefrugter: Citrus, mango, papaja og mandarin. Bag alle tropefrugterne fornemmer jeg en anelse fyretræ.

Smag: Tropical Bitch har en utrolig behagelig smag. Ligesom i næsen er der masser af frugt: Mango og mandarin blandet med lidt smag af papaja. Malten smager ikke igennem, men den bidrager med en portion sødme, som er med til at understrege smagen og oplevelsen af frugt. Jeg fornemmer lidt smagen af banan, som ligger nedenunder det hele og gemmer sig lidt.

Øllen har en god fed mundfyld og er godt karboneret. Her er meget mere mundfylde end  jeg forventer af en IPA og jeg sidder med en fornemmelse af frugterne, der nærmest klæber til munden.

Jeg er (positivt) overrasket over, at den ikke er speciel bitter. Eftersmagen er præget af en sødme og (trope)frugt; specielt mandarin. Sødmen balanceres fint af en moderat humlebitterhed. Det er en IPA; så den har selvfølgelig lidt humlebid; men det er ikke voldsomt bittert.

Vurdering: Tropical Bitch kunne godt gå hen og blive min favoritøl denne sommer. Den er utrolig lækker og dejlig smagfuld. Det er en øl, hvor jeg bare har lyst til en mundfuld mere, og en mere og en mere… Det er virkelig god øl med en fin balance imellem sødme, bitterhed og de enkelte smagsnuancer. Derudover er det – på trods af de 8% – en overraskende læskende sommer øl.

Tropical Bitch er bare en forbandet god øl. Det er en af de øl, hvor jeg vist skal have købt et lille lager af til min sommerferie.

Min karaktet: 8

Flying Dog – Tropical Bitch:

  • Belgisk IPA
  • 8 %
  • Flaske: 50 cl
  • Købt: Meny
  • Pris 3 for 99,-

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.