#53: Fur Bryghus – Frokost

Denne Fur Frokostfrokost øl fra Fur Bryghus er en lav-alkohol øl på kun 2,7%. Dermed er det et godt bud på en øl man kan tage til maden selvom man er i bil.

Udseende: Frokost er en mørk gylden øl. Selve øllen der flot klar og har et kraftigt råhvidt skum.

Duft: Faktisk en ganske behagelig duft. Her er primært duft af frisk græs, karamel fra malten, en svag duft af citrus og lidt blomster. Jeg synes, at jeg fornemmer lidt fyrtræ i baggrunden.

Smag: I betragtning af at øllen har 2,7% synes jeg at den har en overraskende kraftig smag. Den er ikke så vandet som jeg frygtede. Her er smagsnoter af lyst brød, kombineret med en rigtig god karamel smag og sødme fra malten. Alt i alt så kan Frokost minde mig lidt om lys sirup i smagen.

Overraskende god (medium) mundfylde i betragtning af, at det er en relativ let øl på kun 2,7%

Der kommer lidt humle bitterhed i eftersmagen, som langsomt fortager sig og går over i en afdæmpet smag af karamel og karamel sødme.

Vurdering: Frokost fra Fur Bryghus er en overraskende god øl i betragtning af de få procenter den er på. Jeg er positiv overrasket over både smag og duft.

Den ligger måske lige lidt for meget til den søde side til, at jeg ville drikke alene uden noget til. Den fungerer fint sammen med mad, og den er helt perfekt til et traditionelt dansk frokost bord, som vil kunne give sødmen lidt modspil. Frokost er en øl, som jeg vil klart foretrække frem for f.eks. en typisk dansk pilsner til maden.

Jeg synes dog at den ikke helt kommer op samme niveau som Påskefrokost fra Fur Bryghus. Påskefrokost husker jeg som knap så sød og lidt mere balanceret i smagen.

 

Min karakter: 6

Fur Bryghus – Frokost:

  • Bitter
  • 2,7 %
  • Flaske: 50 cl
  • Købt: Meny
  • Pris 25,-

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.