#54: Kloster Bryggeriet – Humle Hyld

Humle HyldHumle Hyld fra Kloster Bryggeriet er – som navnet antyder – en øl brygget med hyldeblomst.

Udseende: Flot cremet hvidt skum som lægger sig oven på en mørk, dyb gylden og nærmest ravfarvet øl.

Duft: Duften er mere humle end hyld. Der duft af blomster i næsen; men det er ikke udpræget hyldeblomster.

Smag: Humle Hyld er noget lettere – eller rettere anderledes – end forventet. Den har en ganske god mundfylde hvilket jeg er overrasket over. Smagen er frisk og består primært af lidt mørk karamel. Jeg fornemmer meget svagt lidt blomster bagved karamelsmagen; men det er en meget diskret og svag smag. Hvis jeg ikke vidste, at der var hyldeblomster i øllen ville jeg ikke have gættet det.

Der er en god del maltsødme som dominerer smagen. Dertil kommer lidt frugt og noget der minder om alkohol i smagen. Det sidste undrer mig lidt, da det virker mærkelig, eftersom øllen kun er på 5,2%. Det kunne måske være gæren, der smager igennem?

Humle Hyld har en lang behagelig eftersmag, som består af lidt bitterhed balanceret af lidt sødme.

Vurdering: Humle Hyld er en udemærket øl. Den er ganske fin og velafbalanceret. og der er ikke noget der smagsmæssigt stikker voldsomt ud.

Jeg synes dog, at hylden er dog tonet ganske langt ned både i duft og smag. Jeg er derfor meget i tvivl om jeg har været så uheldig af have fået fat på en “gammel” øl, der har haft stået alt for længe på hylden og dermed mistet smagen af hyld. Her kunne det havde været rart hvis bryggeriet havde skrevet tappedato på øllen.

 

Min karakter: 5

Humle Hyld:

  • Ale
  • 5,2 %
  • Flaske: 50 cl
  • Købt: Kaffekrukken Køge
  • Pris 45,-

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.