#55: Bryghuset Møn – Sommerspirets Kaffe Stout

Sommerspirets Kaffe StoutSommerspirets Kaffe Stout er navngivet efter en klippeformation på Møns Klint som styrtede i havet i 1988.

Denne øl er en kaffe stout, dvs. en stout tilsat kaffe som ekstra smagsgiver.

Udseende: Sommerspiretes Kaffe Stout er en knaldsort øl med et usædvanlig flot, cremet, og meget stabilt beige skum. Det er en stout, der virkelig tager sig indbydende ud i glasset.

Duft:  Øllen har en dejlig behagelig duft af friskkværnet kaffe. Duften er blød og indbydende, og der er samtidig noget sødt i duften; nærmest flødekaramel. Bagved ligger noget det minder mig om bourbon; eller rettere vanillie. Det er nærmest som om mine tænder løber i vand ved duften.

Smag: Sommerspiretes Kaffe Stout er silkeblød i munden. Den har en god mundfylde; men det er ikke en stout man skal tygge sig igennem. Det klæder den faktisk meget godt. Jeg bemærke ikke boblerne fra CO2’en, hvilket i den grad også er med til at understrege den fløjsbløde fornemmelse af øllen.

Øllen har en dejlig blød og rund smag. Der er en god del sødme, karamel, lidt mørk chokolade, vanillie og frem for alt en dejlig afrundet kaffesmag. Jeg fornemmer ikke de kraftige brændte noter som ellers kan dominere en stout; men her er en mere blød og rund smag. Det kan bedst sammenlignes på forskellen imellem en kop almindelig kaffe og en kop koldbrygget kaffe.

Der er ikke meget humle og kun meget lidt bitterhed. Det klæder øllen, dan den trods alt ikke er så sød at den behøver en kraftig humlebitterhed til at balancere i smagen.

Eftersmagen er dejlig lang og behagelig og er er primært domineret af kaffen som krydres med lidt smag af lakrids

Vurdering: Hold da op for en lækker øl. Blød og cremet og fantastisk mundfylde, som matcher den dejlige runde og bløde smag. Det er en virkelig god øl hvor de enkelte smagselementer er godt velafstemte.

Sommerspirets Kaffe Stout er ikke så tung og kraftig som en stout nogen gangen kan være; og her på en halvkold sommeraften var den et utroligt godt valg.

Jeg synes, at Bryghuset Møn er et af de mere oversete bryggerier i Danmark. Det er stille og roligt no-nonsen, godt og letdrikkeligt øl. Ingen vilde eksperimenter; men bare stille og rolig godt øl.

Nogen gange har jeg brug for en smagsoplevelse og noget der udfordrer mine smagsløg. Andre gange har jeg  bare brug for en god øl der bare smager godt, er letdrikkelig, er velbrygget og ikke er kedelig. Her er øl fra Bryghuset Møn et rigtig godt valg.

Jeg vil anbefale at drikke Sommerspirets Kaffe Stout forholdvis kold; gerne omkring 10 grader, Ved stuetemperatur kommer der lidt bitterhed fra humlen og de ristede malte frem, og øllen mister lidt af sin fløjlsblødhed. Men ved de ca 10 grader er den virkelig lækker.

 

Min karakter: 7

Sommerspirets Kaffe Stout:

  • Stout
  • 6,3 %
  • Flaske: 33 cl
  • Købt: Vinspecialisten Køge
  • Pris 29,-

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.