#56: The Man Behind – Pilsner

The Man Behind - Pilsner“Pilsner” kommer fra bryggeriet “The Man Behind” som Anders Coisbo står bag.

Anders Coisbo har tidligere stået bag bryggeriet “Coisbo Beers” hvor han var kendt for at producere øl i virkelig høj kvalitet. Desværre blev han efter et længere og ikke særlig sympatisk forløb presset ud af sit eget bryggeriet af en investor. Hele forløbet om Anders Coisbo og Coisbo Beers kan du læse meget mere omkring det på Stov.dk som har en god gennemgang af hele forløbet her.

Jeg har været ret spændt på at smage denne øl, da det er den første øl, Anders Coisbo sender på gaden fra hans nye bryggeri “The Man Behind”. Øllen er blevet til i samarbejde med kokken Thomas Herman. Øltyper er en pilsner som har fået et lille tvist, hvor den er tilsat citrongræs og kamille.

Udseende: En smuk gylden øl. Den er klar med små bobler, der langsomt stiger til vejrs. Oven på øllen ligget et utrolig flot hvidt skum; kraftigt, cremet og meget stabilt. Skummet falder kun ganske langsomt sammen og ligger sig som et tyndt lag af hvide skyer ovenpå øllen; mens det efterlader flotte blonder på siden af glasset.

Duft: Øllen har en dejlig frisk duft af sommer. Her er sommerblomster, hyldenblomster og der er tydelige citrus noter fra citrongræsset; men det er ikke sådan, at citrongræsset på noget tidspunkt bliver for meget. Der er også små diskrete noter af kamillen; men det er meget afdæmpet og nedtonet og kamillen er et dejligt supplement til citrongræsset.

Smag: Smagen er ligeså frisk som duften. Jeg fornemmer ganske lidt karamelsødme; men det mest dominerende er citrongræsset og kamillen, som spiller utroligt godt sammen i smagen. Smagen af citrus som nærmest minder om ingefær, sammen med karamellen nærmest associationer om ingefærkager. Det blander sig fint med smagen af kamille og giver mig associationer om hyldeblomstdrik. Kamillen bidrager med friskhed og smag af sommer. Det er ikke den tunge, tørre smag af kamille som de fleste kender (og mange hader) fra kamille the.

Jeg er imponeret over hvor velafstemt denne øl er i smagen. Både kamillen og citrongræsset kunne meget let havde været kommet til at virke meget dominerende; men her giver de begge en fin nuance til pilsneren.

Øllen har en let mundfylde uden på nogen måde at virke tynd eller vandet; hvilket passer godt til denne øltype.

Eftersmagen er meget lang, og der er næsten ingen humlebitterhed. Øllen efterlader mig med en meget lang, mild og behagelig eftersmag af citrus.

Vurdering: Dette er som sagt den første øl fra Anders Coisbo’s nye bryggeri; og hvilket comeback det er. En utroligt lækkert øl og en meget spændende nyfortolkning af en klassisk pilsner. Det er ikke en pilsner, som de fleste kender dem fra de masseproducerede industripilsnerne som bla. Carlsberg slyger ud i store mængder. Meget forfriskende at Anders Coisbo både kaster sig ud i en pilsner og samtidig nyfortolker en øltype der nærmest er blevet til en ikon for halvkedeligt industriøl. Denne her øl er meget mere smagfuld end en typisk pilsner. Kamillen og citrongræsset er med til at tilføje en fin kompleksitet til øllen, der gør at den næsten minder mere om en belgisk wit end en traditionel dansk pilsner.

Pilsner fra The Man Behind er en helt perfekt sommerøl. Den er både let, frisk og forfriskende og meget smagfuld på samme tid. Den er smagfuld nok til at man sagtens kan drikke den alene; men jeg kunne forestille mig den ville være en god øl til mad. Den vil være helt perfekt til fisk og specielt til Sushi.

 

 

Min karakter: 7

The Man Behind – Pilsner:

  • Pilsner
  • 4,7 %
  • Flaske: 75 cl
  • Købt: Meny Køge
  • Pris 59,-