#57: Hertog Jan – Dubbel

Hertog Jan - DubbelJeg planlægger at bruge lidt tid her i weekenden på at få brygget lidt øl. Det er planen at jeg vil prøve at brygge en belgisk dubbel: så da jeg på vej hjem fra arbejdet faldt over denne dubbel, tænkte jeg, at jeg hellere lige måtte tage den med hjem, så jeg kan få lidt inspiration i mens jeg bruger aftenen på at sætte en ølopskrift sammen.

Denne dubbel kommer fra det hollandske bryggeri Hertog Jan; eller rettere fra InBev som er den egentlige ejer af bryggeriet.

Udseende: Øllen kommer i fin halvliters stentøjsflaske med korkprop. Hældt op i glasset har den et kraftig beige skum som dog hurtigt falder sammen og efterlader nogle flotte blonder op at glassets kant. Selve øllen er mørkbrun med et ganske svagt rødligt skær.

Dog er farven efter min mening lidt snyd; da øllen ifølge etiketten er tilsat farve i form af karamel.

Duft: Tydelig belgisk næse. Dertil rom, rosin og lidt alkohol, som blander sig med de andre dufte og tilføjer en marcipan agtigt duft.

Smag: En forholdvis kraftig sødme og smag af karameli øllen, som suppleres af en let smag af mørkt brød, svesker, rom, lidt krydderi samt en svag varm følelse af alkohol.

Øllen har en god kraftig mundfylde, som kombineret med den markante sødme gør den føles meget kraftig i munden; grænsende til decideret klæg.

Jeg synes smagen hverken kan leve op til eller matche duften og mundfylden, hvilket gør øllen kommer til at virke lidt smagsmæssig tam.

Der er kun meget let bitterhed i eftersmagen som hurtigt går over. Tilbage er kun en lang eftersmag som ikke består af så meget mere end blot en kraftig sødme.

Vurdering: Hertog Jan Dubbel er noget afdæmpet i smagen af en belgisk øl at være Den er ikke decideret dårlig; men det er absolut heller ikke den mest spændende øl jeg har prøvet. Samtidig er den virkelig meget sød, hvilket gør det til en øllen man ikke drikker meget af.

Som sagt er den ikke dårlig; men der er bare så mange andre og meget bedre øl derude som jeg hellere vil drikke en anden gang.

Min karakter: 5

Hertog Jan – Dubbel:

  • Dubbel
  • 7,3 %
  • Flaske: 50 cl
  • Købt: Meny Køge
  • Pris 50,-

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.