#58: Stevns Bryghus – Sylfide

Stevns Bryghus - SylfideI vores sommerferie tog vi en tur ned og fik en rundvisning på Stevns Fortet. En ganske interessant oplevelse at se de store underjordiske fæstningsanlæg fra den Kolde Krig. Efter rundvisningen tog vi forbi det hyggelige Rødvig Kro og Badehotel og spiste frokost.

Jeg benyttede naturligvis lejligheden til at prøve en af de lokale øl. Valget fald på Sylfide fra Stevns Bryghus. En pale ale som jeg tænkte ville gå godt sammen med det stjerneskud jeg havde bestilt.

Udseende: En klar gylden øl, med et flot hvidt skumhovede.

Duft:  Næsen består af lidt kornmark, lidt blomster, frugt; specielt stenfrugt og fersken. Ganske afdæmpet og behagelig.

Smag: Sylfide har en svag smag af karamel, frugter, fersken korn og lyst brød.

Den har en mellem mundfylde med en behagelig prikken på tungen fra boblerne.

Eftersmagen er mellemlang med en mild bitterhed, og med smag af blomster fra humlen.

Min vurdering: Sylfide kan umiddelbart først virke som en lidt kedelig øl; men den vinder utrolig meget ved at blive serveret til mad. Den var noget nær perfekt sammen med mit stjerneskud, og komplimenterede smagen af fisk glimrende. Det var et af de eksempler på at øllen og maden virkelig spiller godt sammen og løfter hinanden.

Det er absolut en øl jeg godt kunne finde på at købe igen. Derudover er Rødvig Kro og Badehotel absolut et sted vi har tænkt os at besøge igen. Det var hyggelige lokaler, god atmosfære, glimrende betjening og god mad. Heldigvis ligger det ikke langt fra Køge så vi kommer der sikkert igen. Jeg noterede mig i hvert fald at de havde et fornuftigt udvalg af øl fra Stevns Bryghus som jeg godt kunne tænke mig at prøve lidt flere af.

Min karakter: 6

Om Stevns Bryghus – Sylfide:

  • Pale Ale
  • 4,5%
  • Flaske: 50 cl
  • Købt: Rødvig Kro og Badehotel

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.