#59: Røde Port – Devil Hopped Dubbel

Røde Port - Devil Hopped DubbelEn del af min weekend gik med at få brygget en belgisk dubbel. For at bruge tiden lidt konstruktivt mens jeg ventede på at min urt kogte, smagte jeg på Devil Hopped Dubbel som kommer fra Roskilde bryggeriet Bryghuset Røde Port.

Bryghuset Røde Port er et forholdvis nyt bryggeri som er etableret af to tidligere håndbryggere som vandt guld ved DM i Håndbryg i 2016 i kategorien “Specialøl”. Indtil videre får Røde Port deres øl brygget på Randers Bryghus; men efter hvad jeg kan læse mig frem til er det meningen, at de vil etablere et egentlig bryggeri indenfor et par år.

Udseende: En flot mørkebrun øl med et rødligt skær. Over øllen ligger et flot beige skum, som er ganske stabilt.

Duft: Wow! Det er slet ikke hvad jeg forventede af en dubbel; duften der rammer mig i første omgang er tyggegummi og tropefrugter; papaya, mango. Det er meget dominerende og det eneste jeg dufter til at starte med; men efterhånden som min næse kommer sig over overraskelsen; så begynder jeg at lægge mærke til, at der bagved tropefrugterne gemmer sig mere tradionelle dubbel dufte; i dette tilfælde krydret belgisk gær, rom, rosin. Dertil fornemmer jeg en behagelig duft af alkohol.

Smag: Devil Hopped Dubbel er en øl med en ganske god del sødme og en mellem til kraftig mundfylde.

Smagen er præget af søde noter; rom, rosin, risted (mørkt) brød, god portion karamel. Alt i alt en meget sødmefyld øl. Sødmen understreges yderligere af smagen af søde tropefrugter, papaya, mango.

Derudover fornemmer jeg en behagelig varme fra alkoholen, som sammen med bitterheden fra humlen balancerer den ellers markante sødme.

Øllen har en meget lang særdeles behagelig eftersmag, hvor sødme og bitterhed veksler og blander sig med smagen af papaya og mango.

Vurdering: Devil Hopped Dubbel er den første øl jeg har prøvet fra Røde Port og det var uden sammenligning et dejligt bekendskab.

Jeg skulle lige omstille mine smagsløg og duftsans; for det var ikke lige hvad jeg havde forventet af en dubbel. Mosaic humlen bidrager med kraftig duft og smag af tropefrugter som man normalt ikke finder i en belgisk dubbel. Det gør den meget interessant rent smagsmæssigt. Humlen lægger sig over den solide bund med traditionelle dubbel smage og spiller ganske godt sammen med disse.

Dette er klart en øl jeg vil anbefale.

Min karakter: 7

Om Bryghuset Røde Port – Devil Hopped Dubbel:

  • Dubbel
  • 8%
  • Flaske: 50 cl
  • Købt: Meny Køge

 

 

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.