#60: Fanø Bryghus – Sweyn Forkbeard

Sweyn Forkbeard kommer fra Fanøs Imperial line series. Øllen er af typen Barley Wine og er på 10,9%

Udseende: Brun øl med et rødligt skær og et kraftigt beige skumhoved

Duft: Øllen har forholdsvis meget sødme i næsen. Her er duft af mørk karamel, mørk sirup og honning. Jeg fornemmer også en snert af noget, der minder mig om roser. Dertil kommer lidt alkohol og tørret frugt (svesker) som er med til at give øllen et lidt vinøst præg.

Smag: Først og fremmest rammes jeg af en god varmende fornemmelse fra alkoholen, som fylder en del i smagen. Nedenunder den kraftige smag af alkohol fornemmer jeg en smule smag af malt, karamel og lakrids.

Mundfylden er medium til kraftig.

Øllen føles som om den er godt humlet med en forholdsvis høj bitterhed både i smag og eftersmag. Humlen bidrager ikke med megen smag i sig selv; men den giver en god portion bitterhed, som bliver siddende bag i munden i meget lang tid.

Jeg er lidt skuffet over smagen, som jeg synes ikke lever helt op til duften. Smagen er lidt for meget domineret af alkohol og humlebitterhed som undertrykker de andre smagsnoter, der måtte være.

Min vurdering: Normalt er jeg meget glad for Fanø Bryghus’ øl; men denne her rammer mig ikke. Jeg synes bitterhed bliver lidt for kraftig. Stilmæssigt må det beskrives som en amerikansk Barley Wine, der som øltype er noget kraftigere humlet en den originale engelske type.

Her synes jeg ikke rigtig den høje humlebitterhed balancerer med resten af øllen. En mulighed kunne være at lægge en flaske eller to til lagring og smage på dem igen om et år eller to når humlen er aftaget noget i smager.

Min karakter: 5

Om Fanø Bryghus – Sweyn Forkbeard:

  • Barley Wine
  • 10,9%
  • Flaske: 33 cl
  • Købt: Meny Køge
  • Pris 35,-

 

 

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.