#61: Collesi – Bionda

Birra Collesi Bionda

Nogen gange falder man over spændende øl de mest mærkelige steder. Jeg var for et par uger siden inde i min lokale kaffe butik, Kaffekrukken i Køge, for at få tanket op med lidt ny kaffe. På en af hylderne faldt jeg over en lille vinflaske, som ved nærmere eftersyn faktisk viste sig at være en italiensk øl fra bryggeriet Collesi. Jeg havde ikke hørt om dette bryggeri før, og min viden om italiensk øl er ret begrænset; så blev jeg hurtigt enig med mig selv om at det kunne være en god lejlighed til at få udvidet min ølhorisont lidt.

Udseende: Øllen kommer i fin lille 33 cl flaske, der ligner en lille hvidvinsflaske.

Øllen virker temmelig kraftigt karboneret, og den får et kraftigt hvidt skumhovede, da jeg hælder den op i glasset. Skummet falder dog lynhurtigt sammen og efterlader en næsten spejlblank overflade. Selve øllen er glasklar og lys gylden.

Øllets udseende matcher meget godt flasken, da det næsten til forveksling ligner et glas hvidvin. Hvis jeg lige ser bort fra den lille smule skum i kanten af glasset og nogle ganske få bobler i øllet, kunne jeg godt havde troet, at det var en hvidvin

Duft: Min næse rammes af en let blomsterduft. Her er en behagelig duft af sommer og blomster; nærmest hyldeblomst. Det en meget let og delikat næse, der minder mig lidt om en god frisk hvidvin.

Smag: Øllen er domineret af en god portion maltsødme og smag af lyst brød, suppleret af den friske smag af blomster og honning. Jeg synes også, at jeg fornemmer lidt vanilje sødme. Øllen er dejlig frisk og let.

Mundfylden er let til medium. Den føles lavt karboneret i munden; selvom det kraftige skum i starten ellers kunne tyde på noget kraftig karbonering.

Humlebitterheden er tonet rigtig godt ned; og ikke engang i eftersmagen er den specielt bitter. Tilgengæld bidrager humlen med en rigtig god frisk eftersmag af blomster.

Vurdering: Jeg er ret positivt overrasket over denne øl. Mit kendskab til italienske øl har ind til videre været begrænset til nogle få og relativt uinteressante øl. Bionda fra Collesi er faktisk ganske udmærket. Den er frisk og let i smagen med masser af duft og smag af blomster, hvilket gør den til en rigtig fin sommerøl.

Min karakter: 6

Om Bionda

  • 6%
  • Kaffekrukken
  • 50 CL
  • 58,-

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.