#63: Brasserie St Feuillien – Grisette

Grisette BlondJeg havde desværre ikke mulighed for at deltage i dette års Øllets Dag sidste lørdag. Min hustru skulle til en venindes polterabend, og jeg havde lovet at være chauffør. Jeg mente, at det ikke var helt kompatibelt med at tage til et af de mange ølarrangementer,

Tilgengæld blev til en effektiv dag i haven, som jeg sluttede af med Grisette Blond fra Brasserie St Feuillien.

Udseende: Det første jeg lægger mærke til er det meget kraftigt hvide skum. Skummet består af en masse agressive små bobler, hvilket normalt betyder at skummet hurtigt vil kollapse. Men i denne øl er skummet overraskende stabilt.

Selve øllen er helt regulær gul og uklar og mindet næsten om NEIPA.

Duft: Der er masser af dufte der minder mig om sommer: Kornmarker, have, jord, planter og af en eller anden grund minder det mig om duften af en friskklippet hæk. Der er også en tydelig syrlig duft af citrus. Næsen bære også præg af at det er en belgisk øl. Den har en snert af den specielle duft som belgisk gær tilføjer øl.

Smag: Frisk øl med en god del syrlighed og bitterhed. Smagen er lidt sødlig med smag af lyst brød; men den smule maltsødme der er, slår dog meget hurtigt over i tørhed og syrlighed.

Mundfylden er mellem. Der er mere end jeg havde forventet men skyldes nok at den er brygget med en god portion havre som giver en kraftigere mundfylde. Samtidig føles Grisette Blond meget tør i munden.

Mellemlang eftersmag hvor humlen giver sig til kende med tydelig smag af citrus. Selv i eftersmagen mærker jeg tydelig tørheden i øllen.

Vurdering: Grisette Blond var ikke noget positivt bekendskab. Duften var fin; men jeg synes smagen ikke levede helt op til duften. Den er meget tør og jeg føler næsten jeg bliver mere tørstig af at drikke den. Derfor vil jeg nok anbefale at drikke den til mad fremfor en stand-alone-øl.

 

Min karakter: 5

Om Grisette Blon

  • Grisette
  • 5,5%
  • Meny Køge
  • 25 CL
  • 35,-

 

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.