#64: Røde Port – Havnefogedens Porter

JHavndefogedens Portereg har brugt noget af weekenden til at flaske en belgisk dubbel jeg bryggede for en måneds tid siden. Jeg fik en Devil Hopped Dubbel fra Røde Port, da jeg bryggede øllen; så jeg tænkte at det var passende at tage en anden øl fra Røde Port, mens jeg tappede min Dubbel. Valget faldt på Havnefogedens Porter, som er en mørk porter på 7%. Jeg tænkte desuden, at en god porter ville passe godt til det grå og triste efterårsvejr.

Udseende: Havnefogedens Porter er en kulsort øl med lyst mælkechokoladebrunt skum. Skummet er meget kraftigt og stabilt. Det falder kun ganske langsomt sammen og bliver hængende ned at siderne på glasset, før det lægger sig som et tyndt lag ovenpå øllen.

Duft: Duften der møder min næse er dejlige ristede noter, chokolade, et snært af kaffe og noget der minder minder om duften af havn i form af tjære og tang. Det er en blød og behagelig duft og ikke skarpe ristede noter som man ellers kan finde i en porter. Her er duften mere blød og næsten sødmefuld.

Smag: Det er en interessant smag, der overrasker mig lidt i forhold til duften. Hvor duften var blød er der meget mere bid og kraft i smagen. Her er en tydelig ristet smag og antydningen af lidt røg og tjære. Smagen af mørk chokolade er ganske tydeligt, og gemmer en smag af kaffe underneden. Fine ristede noter, der dog samtidig levner plads til en god, dyb smag af malt, korn og mørkt friskbragt rugbrød. Det er en velhumlet øl med en pæn bitterhed; dog uden decideret smag fra humlen.

Mellem til kraftig mundfylde med en god kraftig karbonering. Øllen føles blød og behagelig i munden.

Der er først lidt humlebitterhed i eftersmagen; men den fader hurtigt ud til fordel for en lang behagelig eftersmag af kaffe, der langsomt går over en smagen af lakrids.

Vurdering: Havnefogedens Proter er en ganske fin porter. God duft og en fin smag der først overrasker lidt – men dog til den gode side. Dejlig smagsmættende øl, som har et ganske godt bid, og som hele tiden giver mig  lyst til at tage en tår mere.

Jeg er igen positivt overrasket over hvor velafbalanceret øllene fra Røde Port er. I betragtning af det er et helt nyt bryggeri, rammer de smagsbalancen i øllene rigtig flot.

På en grå og regnfuld efterårsdag er den et perfekt selskab.

 

Min karakter: 6

Om Havnefogedens Porter

  • Porter
  • 7 %
  • Meny Køge
  • 50 CL
  • 48,-

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.