#65: Green King – Strong Suffolk Vintage Ale

Strong Suffork Vintage AleStrong Suffork Vintage Ale kommer fra det engelske bryggeri Green King.

Øllen er lavet ved at sammenhælde to øl. Den ene af øllene er en kraftig øl på omkring 12% der har ligget på egetræsfade i 2 år. Den anden er en friskbrygget og noget lettere øl. Denne metode med at blande en ældre lagret øl med en friskbrygget øl, var meget anvendt i England tilbage i 1700- og 1800-tallet; men bruges i dag stort set ikke længere af de traditionelle engelske bryggerier.

Jeg tænkte, at Strong Suffolk Vintage Ale ville passe glimrende til et lidt halvkedeligt gråt dansk efterårsvejr; og derudover gav det mig en god undskyldning for at afprøve mine spiegelau ølglas

Udseende: Farven på øllen er dyb mørkebrun med en lille antydning af et rødt skær. Ovenover øllen ligger et beige og medium kraftigt skum.

Duft: Der er kraftige mørke dufte; træ, nød; men også mere sødlige dufte af mørk sirup kombineret med noget vinøst der minder mig om sherry. Dertil er der lidt rosin og vanille. Selvom der er nogen tunge duftnoter, så den ikke så tung som f.eks. i en porter eller stout. Der er heller ikke en superkompleks duft sammenlignet med så mange andre tunge mørke øl; men øllen har tilstrækkelig mange forskelige nuancer til at gøre den interessant.

Smag: Det er en forholdsvis sødlig smag af mørkt sirup og rosin; men sødmen balanceres fint af smagen af træ og nødder, som samtidig er med til at give øllen lidt dybde og tyngde. Samtidig har øllen et lidt vinøst sherry præg. Fadlagringen slår igennem ved lidt smag af vanille og træ.

Øllen føles som den er medium karboneret, hvilket er noget mere end jeg havde forventet udfra den moderate skumkrone. Den har en mellem mundfylde; og umiddelbart virker den lettere end jeg havde forventet udfra næsen.

Der er en svag humlebitterhed i eftersmagen, som går over i en sødme der ikke er helt ulig et maltbolche.

Vurdering: Strong Suffork Vintage Ale var en ganske behagelig oplevelse. Det er ikke en øl, der vælter mig bagover men en fin underspillet duft og aroma; som begge er lige præcis interessante nok til hele tiden at pirre min interesse og give mig lyst til at tage et sip mere af øllen.

I øvrigt vil jeg klart anbefale Strong Suffork Vintage Ale med et stykke godt lagret cheddar med en smule cremethed og bid i smagen. Det passer rigtig godt til denne øl og giver en glimrende smag sammen.

Min karakter 6

Om Strong Suffork Vintage Ale

 • Old Ale
 • 6%
 • Meny Køge
 • 50 CL
 • 29,-

 

2 kommentarer

  • Karsten Thomsen on december 11, 2020 at 7:39 am
  • Svar

  Hej. Hvor kan vi købe denne øl?

   • admin on december 15, 2020 at 9:27 am
    Author
   • Svar

   Hej Karsten

   Det er et rigtig godt spørgsmål. Jeg har selv ledt efter den i et stykke tid; men jeg har ikke kunne finde nogen salgssteder på den længere.

   Mvh.
   Henrik

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.