#70: Nøgne Ø – Brown Ale

Nøgne Ø Brown AleVejret bærer præg af det efterhånden er efterår, og der er ved at være sæson for de lidt tungere efterårsretter, og dermed også tid til de lidt tungere øl. Jeg har i dag lavet vildtgryde med krondyr og stegte rodfrugter. Som følgeskab til maden faldt valget på en Brown Ale fra det norske bryggeri Nøgne Ø.

Udsende: Øllen er mørkebrun med en flot skumkrone. Skummet er kraftigt med en cremet konsistens, og det er meget stabilt. Det falder kun meget langsomt sammen.

Duft: Den dufter som en god Brown Ale. Der er lidt duft af mørkt surdejsbrød og frugt, samt en duft af nødder.

Smag: Smagen præges af en god malt sødme, som minder om smagen af maltbolcher, krydret med lidt smag af mørke frugter og lidt tørrede frugter; og specielt rosin. Dertil kommer lidt smag af nødder. Jeg fornemmer også lidt ristet sødme som fra farin.

Brown Ale har en mellem mundfylde, og den er ganske godt karboneret.

Eftersmag er lidt brændte/ristede nødder og en god portion sødme. Der er en anelse af lidt humlebittterhed.

Øllen er balanceret godt. Den markante sødme balanceres af den kraftige karbonering, og i eftersmagen balanceres sødmen af lidt humle bitterhed og en lidt brændt eller ristet smag.

Vurdering: Jeg synes det er en fin brown ale. Der er skruet godt op for sødmen; men en god karbonering og lidt humlebitterhed balancerer sødmen godt. Den fungerer bedst kølig; for når den nærmer sig 14/15 grader begynder sødmen at træde meget kraftigt frem, hvilket gør den en lille smule kvalm.

Det er måske Ikke super interessant i sig selv; men jeg synes den fungerer rigtig godt til mad; specielt tunge og kraftige efterårs- og vinterretter.

Min karakter: 6

Om øllen:

  • Brown Ale
  • 4,5 %
  • Flaske: 50 cl
  • Købt: Meny

 

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.