#72: Abbaye des Rocs – Spéciale Noël

Så er der mindre end en måneder til julemåneden begynder; så det må vel være tid til årets første juleøl. Abbaye des Rocs - Spéciale NoëlValget er faldet på en belgisk juleøl fra bryggeriet Abbaye des Rocs.

Udseende: Rødbrun øl med et hvidt skumhovede, som bruser kraftigt op; men det falder lynhurtigt sammen og forsvinder næsten helt fra øllens overflade.

Der er en rigtig god portion bundfald i øllen; så det er en øl der bør hældes meget forsigtig op.

Duft: Spéciale Noël har en tydelig krydret belgisk næse. Her er masser af frugt og specielt tørrede frugter: figner, svedsker og rosiner. Der er en antydning af noget friskt i næsen, som minder mig om duften af friskrevet ingefær. Der er samtidig en snert af appelsin samt antydningen af alkohol.

Smag: Smagen bærer virkelig præg af, at det er en juleøl. Det er en tung, sød karamelsmag, som bliver blandet med duften af masser af julekrydderier, brunkager, tørret frugt i form af rosiner, svedsker og dadler. Samtidig er der en antydning af lidt mørk chokolade og lidt træ. Der er også en smule varm og behagelig alkohol,  som nærmer sig noget vinøst.

Det er en virkelig god og kompleks smag. Jeg bombarderes med masser af smagsnuancer, der farer rundt og aktiverer alle smagsløg i hele munden.

Øllen har en rigtig god mundfylde, og den er kraftig karboneret hvilket giver en god prikken på tungen.

Spéciale Noël har en dejlig lang eftersmag. Jeg fornemmer en meget tydelig sødme bagest i munden og en krydret prikken på tungen. Det er virkelig meget lang og behagelig eftersmag.

Min vurdering:  Spéciale Noël fra Abbaye des Rocs er virkelig dejlig juleøl. Den er utrolig smagsmættende med en god kompleksitet i smagen. Hver gang jeg tager en sip af øllen får jeg hele munden fyld med smagsindtryk.

Det umiddelbart en af de beste juleøl jeg har prøvet; og jeg det er klart en juleøl, som jeg vil anbefale at prøve.

Min karakter: 8

Om øllen:

  • Juleøl / Belgisk Stærk Ale
  • 9 %
  • Flaske: 33 cl
  • Købt: Meny
  • Pris: 29,-

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.