#75: Holbæk Bryghus – Whisky Stout

Holbæk Bryghus - Whiskey StoutHolbæk Bryghus Whiskey Stout er – som navnet antyder – en stout tilsat whiskey; eller i dette tilfælde en amerikansk bourbon. Det er ikke så tit, at jeg støder på øl fra Holbæk Bryghus; men de have en stand på Køge Øldag, hvor jeg benyttede lejligheden til at købe lidt forskellige smagsprøver med hjem. Denne øl har stået i mit ølskab og ventet på at årstiden blev til de lidt mere tunge og mørke øl.

Udseende: Det er en næsten kulsort øl; men jeg fornemmer et ganske svagt brunligt skær i kanten af glasset. Øllen har et virkelig flot beige skumhovede, som er forholdsvis kraftigt og stabilt. Det efterlader meget kraftige gardiner – nærmest et helt net – ned at siden af glasset, mens det langsomt falder sammen.

Duft:  Øllen har en meget tydelig duft af kaffe og chokolad. Nedenunder fornemmer jeg en svag antydning af lidt alkohol. Det er lidt frugtige noter i form af lidt frugt; specielt mørk frugt og rosiner. Bourbon’en bidrager med en antydning af lidt vanille.

Smag: Der er en kraftig smag af  chokolade og lidt kaffe, som suppleres af lidt toffee. Jeg synes der er en rigtig god portion sødme i smagen. Bourbon’en giver sig svagt tilkende nedenunder i form af en smule alkohol og en – meget diskret – krydret note samt antydning af vanillie. Jeg synes også, der er en antydning af en lidt sur note, som måske kunne stamme fra bourbon. Det er ikke en sur smag som man kan finde i dårlig øl; men den minder lidt om den syrlighed som nogle bourbon’er kan have i smagen.

Mundfylden er mellem-kraftig. Den er forholdsvis let af en stout at være, og den er noget lettere end man skulle forvente udfra både duft og smag. Øllen føles meget blød og jeg mærker ikke de ristede noter som man ofte kan findes i en stout.

Eftersmagen består af en diskret, ristet note. Der er samtidig lidt bitterhed, der sammen med den krydrede eftersmag er med til at balancerer sødmen i øllen.

Min vurdering:  Holbæk Bryghus Whiskey Stout er god, men dog meget gennemsnitlig whisky stout. Den er ikke dårlig; men den er absolut heller ikke noget specielt. Bourbon’en er meget diskret i smagen her. ligepræcis smag nok til at den ikke er helt uinteressant.

Min karakter: 5,5

Om Whiskey Stout:

  • Stout
  • 7,5 %
  • Flaske: 50 cl
  • Købt: Køge Øldag
  • 3 flasker for 100,-

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.