#77: Shepherd Neame – Christmas Ale

Shepherd Neame - Christmas AleShepherd Neame – Christmas Ale er et engelsk bud på juleøl.

Udseende: Christmas Ale er en ravfarvet og klar øl, med et flot og tæt hvidt skum.

Lugt: Næsen er primært sødme fra malt, et strejf af noget vinøst samt en antydning af lidt alkohol. Det er en forholdsvis afdæmpet næse.

Smag: Malten er ganske tydeligt i forgrunden i denne øl i form at smagen af kiks og karamel samt en god portion sødme. Der er samtidig lidt frugt og modne bær i smagen. Alkoholen kommer langsomt frem og giver en lidt vinøs fornemmelse. Der er noget robusthed og tyngde i smagen; jeg har fornemmelsen af at hele munden fyldes ud af smagen.

Mundfølelsen er mellem-kraftig. Den føles lidt til den lette side i forhold til smagen, som er ganske robust.

Eftersmagen er mellemlang; men meget behagelig og let krydret. Jeg fornemmer en let bitterhed fra humlen, der går sammen med en alkoholen og nærmest giver en lidt ristet og krydret eftersmag. Den krydrede eftersmag toner dog ud til fordel for en god sødme fra malten som bliver siddende i halsen.

Min vurdering: Mit første indtryk af Shepherd Neame – Christmas Ale var, at den var lidt på den kedelige side. Der var måske fordi den er relativ afdæmpet i næsen og i de første smagsindtryk. Men jeg synes, det er en øl, der efter lidt tid langsomt åbner sig lidt op og vinder på mig efter lidt tid. Det er ikke en af de øl, der blæser mig bagover; men en god gedigen hyggeøl, når man bare vil have en stille og velsmagende øl, der ikke stiller store krav til smagsløgene.

Shepherd Neame – Christmas Ale er en engelsk juleøl, men det er ikke en øl, der er overdynget med alverdens julekrydderier. Dermed kan den være et godt alternativ til de mange sukkersøde krydderi bomber man finder rundt omkring på supermarkedernes hylder de næste par måneder.

For mig er Christmas Ale en øl, som jeg vil betegne som en rigtig vinterhyggeøl. På en kold vinteraften vil de 7% give en naturlig varme.

Min karakter: 6

Om Shepherd Neame – Christmas Ale

  • Juleøl
  • 7%
  • Meny Køge
  • 50 CL

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.