#80: Thisted Bryghus – Christmas Ale

Thisted Bryghus - Christmas AleChristmas Ale er vist en forholdsvis ny juleøl fra Thisted Bryghus. Jeg er i hvert fald ikke stødt på den før; og den lader til at være så ny, at der ikke engang findes nogen informationer om den på Thisted Bryghus’ hjemmeside.

I følge etiketten er det en brown ale tilsat appelsin og stjerneanis.

Udseende: Christmas Ale er en dybbrun øl med et flot rødt skær. Øllen har et imponerende kraftigt skum, som er meget stabilt og kun langsomt falder sammen. Det bliver siddende i et tykt lag på siden af glasset.

Duft: Duften er primært en god portion karamel, krydret med en svag appelsin note og en anelse lakrids. Men alt i alt er det en relativt afdæmpet næse.

Smag: Christmas Ale har en let krydret smag, som minder mig lidt om enebær. Der er en god del karamelsødme, og appelsinsmagen kommer let snigende; men den er langt fra dominerende. Der er også en let ristet smag som giver en fornemelse af lakrids; men det er meget afdæmpet.

Mundfølelsen er relativt let, næsten vandet.

I eftersmagen kommer bitterheden fra humlen frem og overdøver efterhånden den kraftige sødme der dominerede i starten.

Vurdering: Christmas Ale fra Thisted Bryghus er lagt fra den bedste jule øl jeg har smagt, og jeg kan hurtigt komme i tanke om et par andre af deres juleøl som er noget mere spændende en denne her. Den er lidt tynd i både duft og smag. Det er uden tvivl en øl der ikke skal drikkes for sig selv; men bør drikkes sammen med mad.

Alt i alt en relativt uinteressant juleøl, der ikke skiller sig specielt ud fra den store grå masse af danske juleøl der ellers findes på markedet.

Min karakter: 5

Thisted Bryghus – Christmas Ale

  • Juleøl
  • 5,5 %
  • Flaske: 50 cl
  • Købt: Netto
  • Pris 17,-

 

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.