Årets Bedste – Udenlandske Bryggeri – 2017

Det er den tid på året, hvor de danske ølbloggere ser tilbage på det forgangne år og kårer “årets bedste” i forskellige kategorier, sluttende af med kåringen af årets bryggerie.

Det er første år jeg deltager, og det markeret for mig samtidig, at det næsten er et år siden, at jeg gik igang med denne blog.

I dag kåres årets udenlandske bryggeri.  Mit tilgang  til denne kåring er rent personligt ved at se på hvilke de bryggerier, der har givet mig de største øl oplevelser eller som har formået at flyttet mine smagsløg.

Når jeg ser tilbage på det seneste år, har der været flere bryggerier, der kunne være i spil til titlen som årets udenlandske bryggeri. Men jeg har efter lang overvejelse skåret feltet ned til 3 kandidater.

På min tredje plads kommer det norske bryggeri Nøgen Ø. Generelt synes jeg, at Nøgne Ø laver en række øl, som rammer mine smagsløg ganske godt. Grunden til at jeg tager dem ind på en tredjeplads her – frem for så mange andre bryggerier som laver lige så godt eller bedre øl – er at jeg her på bloggen i foråret tog jeg et mindre anmeldelses-raid indenfor øl-kategorien Påskebryg. Efter en lang række af en ellers formørket samling af ligegyldigheder formåede Nøgne Ø med deres “God Påske” at levere stort set det eneste lys i mørket. Jeg er ret sikker på at God Påske bliver den eneste af de anmeldte påskebryg, jeg kommer til at drikke i påsken 2018.

På min anden plads (og meget tæt på nummer første pladsen) har jeg valgt skotske Fyne Ales. Jeg er i løbet af året blevet ret begejstret for deres øl. Specielt deres Vital Spark har været en øjenåbner for hvad man kan gøre med en øl på under 5%, og det er en af de bedste øl jeg har smagt i 2017.

Det bryggeri der har givet mig den største smags oplevelse og i den grad har formået at flytte mine smagsløg, er det amerikanske bryggeri Flying Dog. Jeg har aldrig været den store fan af IPA’er; men Flying Dog formåede med deres Tropical Bitch for første gang nogensinde at åbne mine øjne for de positive kvaliteter en IPA kan have, og Flying Dog har dermed været det bryggeri, der har flyttet mine smagsløg mest.

Så dermed bliver Flying Dog mit bud på årets udenlandske bryggeri i 2017.

Årets Udenlandske Bryggeri 2017 i følge danske ølbloggere:

Rookibeers: Nerdbrewing

Tanker fra Provinsen: Brouwerij Boon

Ulkløbben: Mikkeller San Diego

Malt og Humle: La Débauche

Ousen om øl: Cervisiam

Beertalk: Vinohradský Pivovar

Højt Skummende: Himburgs Braukunstkeller 

Levemand: Stigbergets Bryggeri 

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.