Årets øloplevelse – 2017

I dag kårer de danske ølbloggere Årets Øloplevelse.

Ligesom gårsdagens kåring af Årets Udenlandske Bryggeri; så har har jeg set på hvad der personligt har været af øloplevelser, der har berørt mig. Her har jeg både vurderet på enkelte øl jeg har smagt såvel som arrangementer jeg har deltaget i.

Denne kåring har ikke været speciel svær for mig. I år har det været øloplevelserne der har vejet højere end de enkelte øl. Med Ølfestivallen i Lokomotivhallerne, og Køge Øldag på en sikker hhv. tredje og anden plads over de største øloplevelser i år; så er der ingen tvivl om hvad min største øloplevelse var:

Min største øl oplevelse i år var, da jeg for første gang stiftede bekendtskab med britisk cask ale og skotsk øl, da jeg tidligere på året var på ferie i Edinburg. Cask Ale er en fantastisk type øl, som er naturligt karboneret på fad, ikke filtreret, relavtivt lavt karboneret og smækfyldt med masser af smag. Det har været en helt ny øl verden der har åbnet sig for mig her.

Det var også mit første rigtige bekendskab af den skotske bryggeverden. Førhen har mit kendskab mest været til de mere industrielle skotske øl (primært McEwans) og selvfølgelig det skotske craft breer flagskib: BrewDog.

Selvom man sjældent hører så meget til skotske bryggerier herhjemme (selvfølgelig med et par få undtagelser som Innis & Gunn, Belhaven og BrewDog); så er det en ølregion som er inde i rivende udvikling. Antallet af aktive bryggerier er over de sidste år vokset til ca. 150,  og der er solidt udvalg både af traditionelle øl såvel som mere eksperimenterende craft beer.

Der hvor de skotske bryggerier efter min mening virkelig skiller sig ud og virkelig har deres spidskompetance er på mørke øl, med en forholdvis lav alkohol procent og samtidig pakket til randen af flasken med smag.

 

Årets øloplevelse i 2017 i følge danske ølbloggere:

Rookiebeers

Ulkløbben

Højt Skummende 

Beertalk

Ousen om øl

Tanker fra provinsen

Levemand

Malt og Humle

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.